En dag i sängen och en medryttarponny

Måndag idag och jag är uppe på övertid. Har spenderat min dag i sängen med ett avbrott för ett jobbpass, börjar bli riktigt less på min mage som gör ont men som tur är ska jag få kolla upp det nu. Imorgon ska jag iallafall ta mig iväg till skolan och sen väntar ännu ett jobbpass. Tur att jag älskar mina jobb!
 
Igår var jag och red en ponny vid namn Kryckan som det är tänkt jag ska rida någon-några dagar i veckan framöver. Det känns riktigt kul, han var väldigt fin och då jag känner hans ägare Agnes så känns det extra bra!

Högskoleprov



Igår blev jag upphämtad av Johan strax innan 8 och vi spenderade dagen på ÖP där vi gjorde högskoleprovet. Det var snäppet enklare än vad jag trodde det skulle vara, provet det gick absolut sämst på var testprovet som gick bort så det kändes skönt.

Efter middagen igår tog jag, Frida och Elvira bilen till Oskar där vi hade spel- och myskväll med honom, Johan och Edvin. Kul kväll med mycket skratt och jag höll mig vaken även om jag var helt slut i huvudet! 

Tre bilder




Bjuder på tre bilder från gårdagen. Åt våfflor till middag på våffeldagen, gjorde en blåbärssmoothie som var hur god som helst, och sista bilden är från stallet. Ska skriva om ridningen sen i ett eget inlägg, nu väntar frukost och sen skolan. 

Ny arbetskamrat


Igår följde jag med Gabriella till vårt jobb då hon skulle läsa lite instruktioner och jag passade på att plugga lite. Jag vet inte om jag skrivit det än men hon har iallafall börjat sin inskolning på samma jobb som mig och det känns så kul! Igår var tredje kvällen av tio, jag jobbade också men inte på samma avdelning. 

Det här kommer bli en riktigt fullspäckad vecka med jobb och en hel del plugg. Det kommer bli tungt men nog kommer det gå ändå.

Hemma igen





Jag klarade ännu en flygresa utan att få någon större panik så nu känns det som att det går åt rätt håll! Så skönt. Vi flög från Bromma, vilket jag aldrig tidigare gjort. Nu ska jag inta sängen och sova tills jag (förhoppningsvis) känner mig pigg och glad igen. Känner mig lite smygdålig på något sätt så jag hoppas det inte är något. 

Stockholm





Igår tog jag och familjen flyget ner till Stockholm för att umgås med mina kusiner. Jag hatar att flyga men igår gick det helt okej, lite små luftgropar men kände inte riktigt den där paniken som jag brukar göra så det var skönt. Idag har vi varit i Täby där vi kollade runt i alla butiker, fick med mig ännu en hårprodukt och en väska som jag kikat på ett tag. Sushi till lunch, vilket satt väldigt bra, och nu väntas trerätters till middag. Älskar att vara här!

Bästa, bästa Lusen

Bild från vår senaste tävling.
 
Igår red jag Lusen i dressyrgruppen och bommar stod på schemat, meningen var att vi skulle kunna påverka hästens gångarter, behålla hästen på tygeln över bommarna och få in bakbenen mer under dem. Efter att ha ridit Monika föregående dag hade jag träningsvärk i armar och ben samt ett skavsår i knävecket, men jag upplevde ändå att det var mycket enklare att orka rida ihop Lusen efter att ha ridit en större häst. 
 
Lusen var hur fin som helst hela lektionen, inget krångel alls utan allt fungerade och jag hade en väldigt bra känsla. I slutet hade vi galoppbommar då vi först skulle korta galoppen väldigt mycket, det tyckte han var jättejobbigt så han sparkade och höll på, sen skärpte han till sig och det gick jättebra, han fick en magisk galopp och jag ska försöka behålla den känslan till nästa tävling. Efter en stund skulle vi istället öka galoppen över bommarna, det tyckte han däremot var jättekul så även där blev det lite sparkar men det gick hur bra som helst ändå.
 
Så för att sammanfatta lite, en fruktansvärt rolig och bra lektion, allt satt verkligen där det skulle. Fina, bästa hästen!

Hoppning med Monika


Idag hade jag alltså köpt en lektion i hoppgruppen på storhäst. Jag har aldrig ridit i den gruppen förut, jag har knappt ridit Monika och jag har inte hoppat på snart ett år så jag var faktiskt lite smått nervös innan!

Väl uppe på hästen kändes det bättre och det var sååå kul att hoppa igen! Även om min sits och balans var helt åt skogen så vägdes lektionen upp av att det var så roligt. Jag skulle inte påstå att det såg speciellt snyggt ut men över tog vi oss och på slutet låg hindret på 1 meter. Fina, snälla häst som ställde upp så mycket för mig idag när jag tabbade mig!

Tisdag

Har endast en lektion kvar nu, därefter utvecklingssamtal och efter det far jag hemåt. Ikväll ska jag till surf för att rida en lektion i storhästhoppgruppen, ska bli kul att hoppa igen! Får rida Monika så jag hoppas hon har lite mer krut i benen idag.

Förkylning

Tji fick jag som råpluggade igår, vaknade redan vid 4 imorse och insåg att jag åkt på en rejäl förkylning. Halsen var torr som ett sandpapper och gjorde ont som bara den, nu har jag bara huvudvärken kvar och lite yrsel. Imorgon blir det nya tag, ska sova ordentligt inatt så kanske det går över.

En gammal bild på mig och finponnyn. 

Born in Paradise

I samma paket från Lyko som krämen fanns den här parfymen också, Born in Paradise från Escada. Jag har haft den förut, köpte den för ganska precis ett år sen på väg hem från Tanzania men den tog slut i somras. Älskar den!

Helt slut efter helgen

Alltså vilken överjävlig helg, på riktigt. Har jobbat på alla mina tre jobb hela helgen känns det som, skönt med pengar sen men just nu är jag fullständigt utmattad. Igår tog jag en promenad till stan innan jobbet, köpte lite småsaker såsom ett nytt nagellack från essie och en mascara till min kära moder. Såg finalen av melodifestivalen hos Jessica med henne, Elvira och Evelina och jag blev faktiskt glad över att Måns vann. Tror det kommer gå riktigt bra för honom i Eurovision, eftersom jag är en Eurovision-nörd råkar jag veta att startfältet i år hittills inte har några starka låtar alls!
 
Nu fortsätter jag kvällen i lite samma anda som resten av helgen, har två prov imorgon så natten lär bestå av betydligt mer plugg än sömn.

Fyra hästar på två lektioner

Nu har jag lite ridning att berätta om! Red både i onsdags på min vanliga lektion och istället för Elvira i torsdags. 
 
I onsdags red jag först Lusen, sen bytte vi hästar efter halva lektionen så då fick jag rida Nixon. Lusen var väldigt, väldigt fin att rida och när jag sedan bytte till Nixon blev det en rejäl omställning. Det gick inte något vidare bra för mig men det var roligt att rida Nixon igen, var närmare två år sen sist. Fina killen!
 
I torsdags hade vi samma upplägg med lektionen, vi bytte häst efter hälften av tiden gått. Fick börja rida Mónika, hon var fin men lite åt det segare hållet så jag fick verkligen jobba. Det känner jag av nu kan jag säga, haha. Sen fick jag hoppa upp på Bea istället, den nya ponnyn. Hon var väldigt fin, tog en stund att hitta knapparna lite men i slutet var hon hur fin som helst! Tror hon kommer passa bra så småningom. 
 
Fina Bea!

För håret

Nästan direkt efter jag färgat håret för ungefär en vecka sen beställde jag hem dessa två produkter för håret. En lila färgbomb och en tangle teezer, har än så länge inte hunnit prova dem båda än men tror att jag kommer bli nöjd. Beställde från Headspot och fick sakerna igår, så ungefär 4 dagars frakt!

Nya produkter

Har numera införskaffat mig lite krämer. Den till vänster är en dagkräm som jag beställde från Lyko och den till höger är en till händerna som jag köpte från ica bara för den luktade så gott!

Jobb på surf



Alltså vilket sinnes väder det har varit idag! Har gått omkring i munkjacka utomhus och mått bättre än jag gjort
på länge. Älska vår och älska värme!

Igår efter tacomiddagen sov jag hos Elvira då vi ändå skulle jobba tillsammans. Det blev senare än vad vi tänkt så det var knappt att vi tog oss upp imorse, sen har vi mest gått omkring som två zombies haha. Men annars en bra dag!

Så fick jag äntligen mitt efterlängtade hår


I torsdags hade jag tid hos frisören för att färga håret lila. Var faktiskt rejält nervös när jag skulle dit, aldrig så jag direkt ångrade mig men ville vara helt säker på att jag fick det som jag ville ha det. 

Jag har tvättat håret en gång efter bilderna ovan togs. Det lossnar ju mycket färg första tvätten, särskilt när det är röda pigment, så jag har beställt en färgbomb som ska hålla kvar färgen lite extra! Annars är jag väldigt nöjd och trivs minst lika bra som jag trodde att jag skulle göra!

Så var lovet slut för denna gång






Nu är lovet över för den här gången, är inte mentalt redo för skolan igen men det ska nog gå bra ändå. Här över ser ni några bilder från dom senaste dagarna. I fredags hade vi tjejkväll hos Elvira och sen sov vi där, väldigt mysigt och välbehövligt. Som jag tycker om mina tjejer! Igår for jag, Frida, dahggen och Johan och såg hockey. Inte riktigt det jag brukar göra kanske men nog var det kul allt! Sen for vi hem till Elvira där vi hade tacokväll och bara hade det allmänt bra. Bra avslut på lovet! 

Härliga dag


Just nu mår jag väldigt bra och dagen är  den bästa på länge. Gymnasiearbetet är inlämnat, åt chips och cheddardip till frukost, fick äntligen se interstellar (även om den inte levde upp till mina förväntningar) och har ett nystädat rum. Ikväll har jag tänkt sätta upp min nya hylla och spegel så jag får det ur världen!

Måndag på lovet


Lyxade till det idag med klart bästa frukosten (byebye beach 2015), vaknade av mig själv rätt tidigt så är pigg idag. Jag ska snart gå upp och packa iordning mat och sånt, jag och Evelina ska till stallet idag och fota. Det känns som det var år sen sist, vilket det förmodligen också är, så det ska bli roligt. 

Ifall någon undrar varför man använder mascara


Jag älskar mascara och tycker det ibland är det viktigaste av allt smink. Jag har turen att ha långa fransar naturligt men dessvärre syns det inte om jag är osminkad. 

För tillfället använder jag mig av två mascaror. Jag börjar med att använda false lash effect mascara och sen tar jag volume million lashes. Kan rekommendera båda!

Tvådagars







Oj jisses, vart ska jag börja... nu är det äntligen sportlov iallafall, vi firade ordentligt i helgen med tvådagars. 

I fredags förade vi hos Fanny med några riktigt fina tjejer, senare även killar, innan vi begav oss till five. Mange makers uppträdde och det var rätt kul, annars ingen speciell kväll. Vi gav upp efter midnatt någon gång och jag och Filip rörde oss istället till Ersboda där vi stannade lite för länge.

Igår samlade vi allihop i PRC och några fler för att gå på lokal när OMI skulle dit. Vi förade hos Lovisa och hade riktigt trevligt redan från början. En väldigt rolig kväll med bästa, finaste människorna och även många andra trevliga som man stötte på där! Bästa kvällen på väldigt länge.

Idag har jag mått pyton men det får man väl ta. Jag, Gabriella, Elvira, Linda och dahggen begav oss till max för att lyxa till det med godaste bakismaten. Så för att sammanfatta helgen så har det varit väldigt roligt med väldigt fina människor! 

RSS 2.0