Umeå universitet



Idag befann vi oss, tillsammans med tredjeårselever från gymnasieskolor runt om i Norrland, på Umeå universitet. Från 9.30 imorse till 15 var vi där ungefär och lyssnade på föreläsningar om olika utbildningar. Var och lyssnade på media och pr, biologi, turism och hur det är att studera utomlands. Blev lite klokare i mina val då ingen av dessa tänkta utbildningar passade mig, däremot blev jag förvånansvärt sugen på att studera en eller två terminer utomlands. Dagen var iallafall intressant och jag är ännu säkrare på vad jag ska söka för utbildning, tänker skriva ett inlägg om hur jag tänkt lite. 

Dagarna rullar på

Har så fruktansvärt få bilder att visa nuförtiden, måste bli bättre med den biten. Annars rullar dagarna på i lika snabb takt som alltid, sista veckan innan sportlovet nu och det är nu det känns som att allt börjar komma igång på riktigt. 4 veckor mellan sport- och påsklov, sen runt två månader kvar till studenten! Så underbart. Tiden som är kvar till dess går åt till skolan, stallet, jobbet och mina vänner så dagarna kommer gå fort hädanefter också förhoppningsvis. 

Min helg






Igår var vi tjejer först hemma hos mig där vi åt tacos och hade lite tjejsnack i vanlig ordning. Sen styrde vi bilen mot Hörnefors där vi umgicks med trevligt folk hela kvällen. Vi sov hos dahggen och idag har vi kollat innebandy och ätit pizza. En väldigt rolig helg måste jag säga, älskar att umgås med dessa fina människor!

Semmelwrap


Igår var jag på stan med Gabriella och vi passade på att testa semmelwrapen som verkar vara lite överallt just nu. Den var faktisk mycket godare än vad jag väntat mig, skulle välja en sådan över en vanlig semla alla gånger!

Gamla bilder

 

Mr Mageno

Idag köpte jag Evelinas lektion då hon är i fjällen, och markarbete stod på schemat. Eftersom jag bara rider i dressyrgruppen nuförtiden så hoppar jag aldrig längre. När Emmeli byggde upp ett litet sockerbitshinder sög det faktiskt till i magen rätt ordentligt och jag kände hur roligt det verkligen är med hoppning! 
 
Jag fick rida Mageno, en rätt så högrest men smal kille som jag aldrig suttit på innan. Han var lite svår för mig att rida och jag hittade verkligen inga knappar alls kändes det som, det gick dock bättre sen och när vi började själva markarbetet gick det bara bra. Det lilla hindret hoppade han högt över så jag fick öva min följsamhet och eftergiften. Men det gick bra, alla övergångar satt där dom skulle och han lyssnade allmänt bra på mig. Han var väldigt roligt att rida måste jag säga, och frågan är om det var han eller jag som var gladast över att få hoppa.

111 dagar kvar

Igår började vi göra vår 100 dagars-nedräkning till studenten som vi ska sätta upp i korridoren. Det känns lite smått overkligt och jag kan verkligen inte förstå att det inte är så lång tid kvar nu. Nyss var det två år kvar, nyss var det ett år kvar och alldeles nyss var det 200 dagar kvar. Nu är det nästan 100.

50 shades of Grey

Igår gick vi äntligen och såg 50 shades på bio, man har ju hört väldigt mycket från dem som redan sett filmen men jag tycker den var mycket bättre än väntat. Verkligen sevärd!!

Film från tävlingen med Lusen


Här är filmen från dressyrtävlingen! Jag börjar vända upp för att rida mitt program vid 1.18 om jag inte har helt fel nu. Som man ser i travdelarna så gick han för det mesta väldigt fint men sen i galoppen började det krångla. Till slut tog jag tyglarna och smällde till honom på halsen så han skulle upp med sina barnsligheter, hade helst velat ha ett spö så jag kunde få igenom hela galoppen men det får bli nästa klubbtävling. Sen är vi på gång igen!

Jobb i stallet

Aaaahh allså jag är så fruktansvärt trött. Har ont i kroppen, är trött i benen och hjärnan har samma konsistens som en urvriden tvättsvamp. Fick tvinga mig upp ur sängen imorse och ut i kylan för att jobba i stallet. Mindre taggad på det och ville helst av allt lägga mig under täcket och sova några timmar till.
 
Dagen har ändå gått bra och nu känns det som att jag gjort någon nytta idag så kan somna med gott samvete.

En del dagar längtar jag lite extra






Spooks


Idag innan jobbet tog jag bilen och gjorde några ärenden. Bland annat fick västen ovan följa med hem, ruskigt nöjd. Har velat ha den hur länge som helst och nu är den äntligen min! 

Nu har jag halvt lagt mig, blev tvärtrött så jag ska nog ta igen lite sömn. Imorgon är det alla hjärtansdag och för min del väntar lite umgänge med mina fina vänner. 

Bästa dagen på veckan idag


Har totaldäckat varje kväll den här veckan och igår var inget undantag, lyckades hålla mig vaken till halv 9 iallafall, 10 brukar vara mitt mål haha. Idag är det fredag och jag har en lektion nu på morgonen. Sen är det helg och det känns så fruktansvärt skönt!

Kommunfullmäktigesalen

Tredje och sista dagen av fn-rollspelet avklarad och det känns väldigt bra faktiskt. Förmiddagen spenderades i kommunfullmäktigesalen där vi presenterade våra resolutioner, ställde frågor och röstade. Jag tycker det var rätt kul även om det blev lite långdraget på slutet. Men nu är det tillbaka till det vanliga igen och vi slipper gå omkring i kavaj på skolan.
 
Ikväll har jag jobbat ett pass, har fått mitt nya schema och jag får tre nya pass. Det betyder att jag ökar min lön med 150 % lagom till studenten och allt som hör till det, så skönt!

Semla och FN-rollspel


Det blev en semla till frukost idag, alltid lika gott första tuggan och sen alltid samma illamående när man ätit halva. Men men, det känns lite som att man måste äta en semla varje år. 

Idag väntar en dag full med FN-rollspel på skolan med vår internationell ekonomi-klass och ekonomitvåorna. Igår var första dagen av tre och imorgon ska vi till stadsbiblioteket. I och med att jag redan gjort det här en gång känner jag mig rätt lugn inför allt och det känns mest skönt att få ett litet avbrott från den vanliga vardagen.  

Nya skoterkläder


Idag efter skolan tog vi en familjetripp till motorbolaget. Filip skulle kolla på en ny hjälm, pappa kollade in skotrarna och jag provade ut nya skoterkläder då det varit min prioritering ett tag nu. Hittade ett par ruskigt snygga som fick följa med hem, så nöjd! Nu är jag redo för fjällen och skotersäsongen.

Måndag igen

Ny vecka, ett steg närmare sportlovet. En lugn skoldag, entreprenörskapsdag på skolan så jag och Frida hade bara två föreläsningar. Efter skolan for jag på inskolning på mitt nya jobb och nu är jag hemma igen. Fruktansvärt trött med en hög plugg att ta itu med, kul måndagskväll.
 
Bjuder på en bild från i lördags när vi åt chokladfondue och såg melodifestivalen hos Jessica. Så mysigt!

Foto: Evelina Stoltz

Lusen dressyrtävling 7/8-15

Tävlingsdags igår hela dagen! Var i stallet redan vid 8 och slapp stressa. Jag och Evelina startade direkt efter varandra så vi kunde gå ut på framridningen tillsammans, det är alltid skönt att vara två. 
 
Lusen kändes pigg och glad, var väldigt på honom i början så jag skulle få igång honom. Sen valde jag att galoppera innan jag började jobba i traven, det känns som att det var ett bra val då han både blev mjukare i kroppen och piggare. Rent allmänt så kändes han väldigt trevlig just innan vi skulle in på banan. Tog båda fattningarna, travade på bra framåt och jag hade nästan ingenting i handen. 
 
På banan skötte han sig bra till en viss del. Alla travmoment är jag nöjd med, även om jag kunde ha ökat lite mer på mellantraven till exempel. Men han var väldigt fin och gjorde det han skulle helt enkelt! Sen kom galoppen då, där vi alltid brukar ha en massa tjorv och även denna gång blev det en hel del slängtrav lite överallt. Den här gången tyckte jag att jag hade honom framme och jag hade även jobbat igenom galoppen rätt ordentligt på framridningen så jag blev väldigt less på honom att han håller på så här. Nästa gång ska vi banne mig inte ha ett enda avbrott förrän övergången till trav!
 
Men överlag är jag väldigt nöjd ändå då han ändå var fin på framridningen. Vi slutade på 59.11 % och det räckte till en andraplats, så det blev vår första prisutdelning följt av vårt första ärevarv! 

Tävlingsförberedelser





Jag, Evelina och Jessica svängde förbi max och köpte middag som vi sen tog med ut till surf, bra fredag redan där känner jag. Sen har vi förberett en massa inför tävlingen. Evelina duschade Porter och Jessica passade på att raka Aria. Jag bytte schabrak, pannband och tyglar, smörjde sadel och träns, smörjde mina stövlar och flätade Lusens man så jag kan knoppa honom imorgon. Nu ska jag bara lära mig programmet så är jag redo sen!  

Ingen manlighet kvar snart


Tog ifrån Lusen lite av hans manlighet igår när jag satte på honom en rosa grimma jag tog med hemifrån. Men charmig blev han allt!

Fint ljus

Passade på att inviga fjärrutlösaren idag när det var så fint ljus ute. Håller fortfarande på att lära mig hur den fungerar lite men nog går det bättre och bättre allt! 
 
Ikväll ska jag jobba ett pass och både innan och efter det har jag en hel hög med plugg som jag måste ta itu med. Imorgon är det fredag och då väntar stallet med tävlingsförberedelser!

Lusardo 4/2-15

Det blev till och med ännu stressigare igår än vad jag trodde, var helt kaos i hjärnan när jag kom fram till stallet haha. Men som tur var så var Lusen redan ute så jag behövde bara byta om. 
 
Emmeli fick börja sitta upp honom och rida igenom honom lite. Det kändes som att det behövdes då jag fick bra tips om hur jag ska rida honom, känns bra inför tävlingen på lördag. Överlag så gick hela lektionen ut på att träna på programdelar till tävlingen, det gick helt okej och jag är nöjd. Det känns roligt att vi ska tävla igen nu, känner mig faktiskt väldigt taggad. Håller på att fundera ut en passande outfit till oss men det går inte riktigt framåt haha.

Kort skoldag och stressig kväll


Hittills måste jag säga att veckan rullat på väldigt bra! Hade endast en lektion imorse så det blev i princip bara att vi kom och vände. Nu har jag laddat upp med lite kaffe och fika för en stressig kväll. Ska först jobba ett pass på jobbet och sen ska jag skynda mig ut till surf där jag ska rida dressyrlektion. Blir den sista innan tävlingen på lördag så ikväll blir det hårdträning. Har faktiskt lärt mig programmet jag ska rida så jag känner mig rätt så redo.

Hair goals

Håller på att bli lite smått galen på mitt hår som är allmänt tråkigt. Den lilaaktiga färgen jag använde i höstas är så gott som borta och numera är jag bara "vanlig" brunett med en fet utväxt på det också. Nä jag måste göra något åt det snarast, helst skulle jag vilja ha liknande färg som bilderna ovan.

Filmtips

Måste bara passa på att tipsa om en film jag såg för några veckor sen, Soul Surfer. Lite kort så handlar den om Bethany Hamilton som var med om en hajolycka och blev av med en arm. Sen får man följa hennes väg tillbaka till surfingen och hur hon försöker nå sitt mål med att surfa på proffsnivå.
 
En väldigt bra film som är inspirerande och fin, sen att det är en sann historia gör den bara ännu bättre!

Tre möten

Idag har jag samlat lite vuxenpoäng med tre möten i eftermiddags. Först ett angående gymnasiearbetet, allt såg bra ut enligt vår handledare så det kändes väldigt skönt. Sen det där Tanzaniamötet jag berättade om tidigare, det verkar som att dom ska göra tavlor och sätta upp i a2-korridoren på skolan av mina bilder. Spännande att se vilka han väljer ut! 
 
Det sista mötet var angående ett till extrajobb som jag fick, även det kändes riktigt bra och jag tror jag kommer trivas riktigt bra. Med andra ord så har detta varit en toppentisdag, skönt med sådana dagar som bryter av vinterdvalan typ haha. 

Bildbomb Tanzania - Mnini Primary School

Här besökte vi Mnini Primary School, en lågstadieskola i byn Mnini på Kilimanjaros sluttning.

Bildbomb Tanzania - safari

Några ovisade bilder från safarit i Tanzania, vi besökte Lake Manyara och Ngorongoro. Det kommer en till bildbomb sen med bilderna från resten av resan.
 
Aaah gud vad jag får flashbacks. Var himla länge sen jag kollade på dem här bilderna nu. Jag tror inte vi förstod vad vi fick vara med om när vi väl var där, det är nu i efterhand allt kommer. Men som tur var så hade jag med kameran, man kan lugnt säga att det här var mitt livs fotoresa. 

Nytt

Förresten så har jag gjort om lite här på bloggen, den förra designen kändes så uttjatad så jag kände för lite förändring. Headern är rätt tillfällig om jag känner mig själv, har redan en idé på hur jag vill ha en ny så den lär väl dyka upp sen. 
 
En random bild bara, en gammal favorit.

Svenskatal och Tanzaniamöte

Ny vecka och nya tag... för att överleva fram till sportlovet. Hade sovmorgon imorse och sen bara en lektion, en lagom jobbig start på veckan. Gjorde bort mitt svenskatal idag, det gick mycket bättre än väntat så det var kul. Annars kämpar jag på med min engelskabok som ska vara utläst till imorgon, med nästäppan från helvetet och en dryg huvudvärk. 
 
Imorgon ska jag på ett möte med två lärare på skolan gällande något om Tanzania. De var intresserade av att använda mina bilder så det känns faktiskt riktigt roligt! Ska leta fram några som jag inte visat förut och göra en liten bildbomb här också.

Hotellfrukost

Klev upp tidigt imorse och hämtade upp Frida för lite hotellfrukost. Det satt väldigt fint måste jag säga, vi gick i några omgångar och hämtade olika saker. Nu sitter vi hemma hos henne för att skriva på vårt gymnasiearbete, tanken är att vi ska bli så gott som färdiga idag. Det känns verkligen som att en stor sten har lättat, jag vet inte hur länge jag har oroat mig över gymnasiearbetet.

Hörnefors en lördagkväll


Tidigare ikväll tog jag, Gabriella och Elvira bilen till Hörnefors där vi umgicks med Filip och Dahggen hemma hos Filip. Vi började med att se film men sen spelade vi spel istället, tror vi spelade i tre timmar eller nåt sånt. Vi var fruktansvärt dåliga och till slut fick vi ta barnfrågorna för att någon skulle vinna, haha. 

RSS 2.0