B/W Jaxon

Canon EOS 700d

Fullt upp

Har inte skrivit något på hela veckan... har helt enkelt inte haft tid då jag haft två prov. Men nu börjar det snart lugna ner sig lite i skolan, har bara ett ekonomiprov på måndag och några inlämningsuppgifter/redovisningar. Snart är det höstlov iallafall vilket känns så himla skönt!
 
Nu ska jag sätta mig med ekonomin lite, förhoppningsvis kanske jag får kvällen fri!
 
 

Canon EOS 700d

Äntligen är den min! ♥

Vi ses på Friends Arena!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Väckaren ringde redan 5 imorse men stängde av den och sov en timme till. Gick en sväng med vovven och gjorde iordning allt. Efter 8 någon gång kom Gabriella och Frida, och sen satt vi redo att köpa biljetter! 
 
Vi fick tag i helt okej biljetter på läktare 2, lite långt ifrån scenen men nog funkar det allt! Vi ringer Alexandra och berättar, och vi är glada att vi fick biljetter iallafall. Sen åt vi frukost tillsammans, och just när vi ätit klart läser jag på facebook att dom har gjort en extrakonsert! 
 
Så vi springer upp igen och loggar in på ticnet, och vi får tag på biljetter hur nära scenen som helst, sittplatser. Oj oj oj vad grymt det här kommer bli! 
 
For ner med mamma på stan en sväng och hämtade ut biljetterna. 8 stycken blev det, haha!

Bra dag

Igår jobbade jag, härligt att få göra något när man varit sjuk. Jobbade med Elvira och det gick bra men jag blev sjukligt trött i benen och fötterna!

Sen på kvällen for jag hem till Evelina där hon bjöd på fika! Bra avslutning på bra dag.

Alltför länge sen sist

Canon eos 1000d
 
För någon dag sen var jag ute och fotade till ett skolarbete, och passade då på att ta lite andra bilder också. Det var så otroligt länge sen jag fotade! Det beror mest på att jag har "vuxit ur" min kamera, nej men jag har tröttnat på den och skulle vilja ha en med fler funktioner och som helt enkelt är bättre. Har kollat på en kamera som jag är ruggigt sugen på att köpa!

Fina Fille i onsdags

I onsdags red jag Fille, hade tänkt att rida barbacka men ändrade mig i sista stund och tog dressyrsadeln. Förra veckan hade jag hans vanliga sadel eftersom vi skulle hoppa lite, och jag märker verkligen skillnad på min egen ridning när jag har dressyrsadeln.
 
Om jag ska vara helt ärlig så minns jag inte riktigt vad vi gjorde, var påväg att bli sjuk då så allt är lite som en dimma. Jag minns att Fille var otroligt fin, han hade mycket egen bjudning och var väldigt samarbetsvillig. Jag tycker att det gick bra och är nöjd!

Ännu en gammal bild!

Sjuk, frisk och sen sjuk igen

Var ju hemma i måndags, var på skolan tisdag-onsdag och blev sjuk igen på onsdag kväll. Det är värre den här gången och jag hoppas det går över snart. Det har satt sig på balanssinnet märker jag, håller på att ramla hela tiden när jag går.. Oliver kom förbi snabbt igår och hade med sig världens godaste glass, jag har världens bästa pojkvän ♥

Förhoppningsvis kan jag jobba ändå imorgon, och om jag inte är alltför krasslig åker jag till Evelina på kvällen för att fika med resten av tjejerna. Något att se fram emot, verkligen!

Klar

Så, nu borde designen vara klar. Ska bara byta ut headern sen när jag har en passande bild. Blev faktiskt riktigt nöjd, mest över att jag fick det ungefär som jag ville ha det och att jag inte gav upp. Haha.
 

Ändringar

Håller på att ändra lite i designen, så om det ser helkonstigt ut får ni ha lite tålamod bara!

Blåbärsmuffins

 
Fick sluta efter 13.00 nån gång istället för 15.20, så himla underbart! När jag kom hem ställde jag mig och bakade blåbärsmuffins med vit choklad. Fick lov att använda 1/2 dl måttet istället för ett vanligt då dom var i diskmaskinen, men jag tänkte att det skulle funka ändå. Men icket, istället för 6 dl socker blev det 9 dl... en aning söta blev dom! Men goda ändå, haha.
 

Litteraturplugg på morgonen

Steg upp tidigt idag fastän jag har sovmorgon, för att plugga lite svenska. Har prov imorgon så jag hoppas verkligen att det kommer gå vägen. 

Vaknade förresten med en sjuk träningsvärk i magen, men hur har jag fått det? Av att jag sträckt mig efter datorn i sängen? Jag har ju knappt rört på mig haha..

Vi ska fira Evelina ikväll eftersom hon fyller år. Vi ska åka och bowla, så himla roligt! Var riktigt länge sen jag gjorde det nu. Sen ska vi äta tillsammans och sen måste jag fara hem och göra ett sista ryck med pluggningen. 

Sjukdag

Igår var jag sjuk, och även idag också. Stannade hemma från skolan och har tagit det lugnt idag. Skönt med en extra helgdag men jobbigt att vara sjuk...

Nu under kvällen har jag gjort bort lite drygt plugg. Det känns som att jag kommer somna vilken sekund som helst nu, så efter jag har duschat ska jag lägga mig direkt. Förhoppningsvis får jag sova några timmar fler inatt än igår, skulle vara välbehövligt.

Tävling med Fille

I lördags var det dags för tävling ;) Kände mig taggad, men jag var riktigt nervös över hoppningen!

Jag har helt ärligt aldrig suttit på en snällare häst än Fille, iallafall när man ska hoppa. Var lite orolig att han skulle vara för tittig inne på banan då han var jättefjantig på framridningen innan. Men han var så himla snäll och tittade inte på en endaste grej. Över alla hinder kom vi, men inte med någon vidare fart haha. Det gick så otroligt långsamt även fast jag hade sporrar och spö, och smackade hela banan. Ibland taggade han till mellan hindren, bara för att sakta in just innan och hoppa från nästan stillastående. Ett nedslag blev det, första hindret men det gör ingenting alls. 

Jag var så otroligt glad när jag red ut från banan! Jag som nästan förväntat mig att vi skulle vägra ut oss eller att jag skulle ramla av, och så kommer vi runt med endast ett nedslag! Han var så otroligt duktig, fina Fille! ♥




När det var dags för dressyr var både jag och Fille trötta, så vi tog det lugnt på framridningen. Han kändes otroligt stel och ovillig från början, men sen släppte det mesta och han kändes riktigt fin när vi väntade på vår tur. 

Väl inne på banan var han fin men blev väldigt spänd när vi närmade oss domarbilen, en gång under programmet hoppade han tillochmed baklänges för att han blev rädd för den. Även dressyrstaketet var läskigt och Fille tog det säkra före det osäkra och gick en meter innanför spåret. Annars kändes han fin och jag var nöjd efteråt. Fina ponny!

Fattningar, avbrott och hopp

I onsdags red jag Fille igen och det stod fattningar och avbrott på schemat. Precis vad vi behövde inför tävlingen! Red med mina nya sporrar och dom funkade väldigt bra, behövde inte alls använda dom så mycket som när jag har lånat andras. 
 
Han var väldigt fin, med ett fint tryck i stegen och lyssnade bra. Han kändes inte så stel den här gången, och några fattningar blev riktigt bra! Självklart just när min ridlärare inte tittade, men ändå haha. Jag har kommit på hur jag ska göra nu iallafall. 
 
I slutet av lektionen fick vi prova att hoppa ett hinder för att få lite känsla inför tävlingen. Det var ganska mörkt ute och det märktes på hästarna att dom inte riktigt såg bommarna så bra, så dom blev lite osäkra. Fille var duktig och han kändes väldigt rolig att hoppa, kul att han bjöd framåt själv också!
 
Fina ponny!

En bra dag idag

Idag är en bra dag, har min sista lektion nu och sen ska vi ha en "faddereftermiddag" med ettorna och leka lekar och så. Blir nog roligt! 
 
Ikväll ska jag till stallet och sen sover Oliver hos mig. Imorgon är det äntligen fredag!

Härlig lördag

Var på hööks idag med Evelina, köpte lite nödvändiga saker. Ett dressyrspö, sporrar med tillbehör, ridstrumpor och även en godispåse från godishuset, såklart haha. Väntar nu bara på att dom ringer från Pegasus så jag kan köpa mina ridbyxor... sen är det nästan färdighandlat hästsaker på ett tag.
 
Har nyss gjort klart svenskan och ska se på någon bra film. Efter middagen ska jag göra klart allt inför imorgon, ska jobba med Jessica. Är faktiskt väldigt taggad på att jobba, känns bra att göra något vettigt när man är ledig.
 
Lillkusin och lillebror!

The Big Bang Theory

Gick hem tidigare från skolan idag för att jag kände mig hängig och mådde illa. Blir så less, illamåendet kommer liksom från ingenstans och det är inte så trevligt när man sitter på en lektion..

Just nu ligger jag i sängen och kurerar mig lite. Har nyss ätit mannagrynsgröt med äpple och kanel, och ser på big bang theory.


Film från igår

Rebecca filmade lite igår när vi hoppade, tack så mycket! :D
  

Hoppning med fina Kate

Igår hade vi hoppning, vi hoppade en serie inne i ridhuset. Först skulle vi hoppa i trav och sen galopp. Redan när hindren var runt 50cm började jag tycka att det var för högt, men jag bet ihop och Kate var så otroligt snäll och duktig. Sista språnget tror jag låg på 90cm-1m. Fina häst!

En riktigt bra dag


Sitter just nu på skolan och har historia. Om dagen igår var katastrofisk är den här dagen motsatsen haha. Har typ inga jobbiga lektioner och slutar redan vid 14-tiden nån gång.
 
Efter skolan ska jag till något muséum för att få fakta till ett skolarbete. Sen hämtar jag upp Rebecca på skolan och sen ikväll åker vi till stallet. Idag ska vi hoppa och det har jag inte gjort på hur länge som helst nu. Kul men lite nervöst ändå!

Ny jacka

För någon dag sen beställde jag en jacka från only, mer än välbehövligt. Den lär väl komma i slutet av den här veckan eller början av nästa, och när den kommer ska jag slänga min skinnjacka som är mer trasig än hel haha.


Gröt och Green Screen

Eftersom att jag jämt och ständigt är hungrig på skolan så håller jag på att ändra lite bland mina matvanor. Idag har jag testat på att äta gröt, och det var mycket godare än vad jag minns! Man kanske har blivit vuxnare... haha. Iallafall så är havregrynsgröt och mannagrynsgröt som man gör i mikron ett stort tips!

Haha förresten så måste jag bara bjuda på den här bilden! Evelina hade grön tröja på skolfotot och så blev dom fotade mot en Green screen! Oj vad jag skrattade när hon visade den, hahah.


Final

Idag på ridningen fick jag Fille som vanligt och vi skulle öva på lite övergångar. Även den här gången skippade vi sadeln och körde på barbackasadel istället. Så mysigt!

Det kändes inte lika bra som det gjort gångerna innan, men ändå fick vi till några riktigt bra övergångar. Det vi absolut måste träna på mer är galoppfattningar. Jag som är van med Nixon som står och hoppar på stället tills man släpper efter lite på tygeln, till en lat ponny som inte har speciellt bra koll på sina ben. Nej men han är allt charmig han! Taggar tävlingen som är nästa helg. Hoppning 80 cm på förmiddagen, och dressyr LC:1 på eftermiddagen. Spännande!

Bjuder på ännu en bild från förra veckan. Fina Fille!


Ridning imorrn

Imorgon är det äntligen ridning igen, det är det enda som får mig att stå ut våra jobbiga onsdagar...


Starka reaktioner

Skoldagen gick sjukt långsamt men lektionerna gick ändå fort tycker jag, så jag förstår inte riktigt hur det går ihop. På sista lektionen skulle vi se nån film om snabbmat, och hur djuren slaktas och så. Det var så otroligt vidrigt och jag blev så förbannad på alla människor som inte bryr sig, utan som bara "ja, men vi tjänar ju mer pengar". När filmen var slut var jag typ helt förstörd, mådde illa och allt bara snurrade. Alltså det var så otroligt äckligt.
 
 

5 saker ni kanske inte visste om mig

♦ Jag är besaaaaatt av saltlakrits. Verkligen helt besatt. Åker till godishuset för att köpa en påse full med en och samma sak - lakritsklubbor. Höjdpunkten när jag var liten och åkte till vännäsby var inte att träffa släkten - utan att få köpa lakritskulor på kiosken.
 
♦ Just nu har jag ett täcke, fyra kuddar och tre filtar i min säng. Mysigt värre!
 
♦ Jag älskar att sova med öppet fönster. Från maj till oktober brukar det vara öppet dygnet runt, sen får jag inte ha det öppet under vintern för det kan bli fuktskador. Men jag brukar fuska lite och öppna det en stund innan jag lägger mig så det blir så där härligt svalt i rummet.
 
♦ Jag har för det mesta väldigt svårt att koncentrera mig i skolan. Värst är det på mattelektionerna, om vi slutar sent eller om jag är hungrig, då är det nästan inte ens lönt att prata med mig för att jag är så borta.
 
♦ Jag kan helt ärligt säga att jag har blivit av med mina nervösa tävlingsnerver. Förut var det nästan så att jag ville avanmäla mig dagarna innan, men nu känner jag mig bara taggad. Det är så skönt att slippa oroa sig.
 
 

RSS 2.0