Ridningen den här veckan

Igår red jag Fille, vi red dressyr på banan. Red med sporrar för första gången i mitt liv, och dessutom spö så denna gång fick mina ben vila lite, haha. Han var otroligt fin och jag var väldigt nöjd efter lektionen.

Idag var jag mer eller mindre inställd på att få rida Aria, men istället hade alla bytt hästar så jag fick istället Kate. Har aldrig ridit henne men det gick bra ändå. Vi hade lite markarbete och det mesta gick bra, fast självklart har jag inte hittat riktigt rätt sätt att rida henne än. Hon var mjuk och det kändes som att "åka häst" men samtidigt blev jag jättetrött och fick jobba hela tiden!

Här är en bild på fina Kate, eller Crazy Kate som hon egentligen heter.


Onsdag

Efter att Oliver farit hem igår somnade jag ganska direkt, har sovit dåligt så är väldigt trött idag. Med veckans längsta dag och en äcklig huvudvärk kommer det här inte bli någon bra dag... Tur att det är ridning ikväll iallafall, så man har något att se fram emot!


Dryg skoldag

 
Sitter på dagens sista lektion, företagsekonomi i närmare två timmar. Har haft en väldigt lång skoldag känns det som, med en otroligt dryg mattelektion.
 
Nej, idag är ingen bra dag för mig. Är hur hungrig som helst och huvudet värker.. Efter skolan ska vi åka och titta på ridbyxor, och sen ska jag till Oliver där jag även kommer spendera natten.

Stan, Vezzo, Bio

Igår fyllde Jessica år, så då gick vi först på stan och jag gjorde av med alldeles för mycket pengar. Sen åt vi middag på Vezzo, och såg The Heat på bio. Filmen var verkligen jättebra och rolig, jag satt bredvid Elvira och vi skrattade lite väl mycket, hahah.


Torsdag

Igår hade jag först skola, och sen åkte jag till stallet. Det var andra lektionen på storhäst, och det var den första "riktiga" lektionen. Förra veckan red vi ju till sjön och badade. Fick rida Aria och hade helt ställt in mig innan att hon skulle vara väldigt mjuk och att jag skulle få åka lite häst. Men icket, jag var väldigt trött efteråt då hon först var lite osamarbetsvillig, och sen när hon väl gav efter lite så hängde hon i tyglarna. 
 
Nej men det kommer bli väldigt roligt att få testa på lite storhästar nu!

Dressyrlektion i skogen

Igår var det dags för lektion i dressyrgruppen. Vi red ut i skogen till sandtaget först, så red vi där på en volt runt min ridlärare. Det gick helt okej, han blev lite trött efter ett tag men annars skötte han sig fint! Sen hoppade vi över en liten stock, vilket Fille tyckte var hur kul som helst! Sen fortsatte vi in i skogen där vi övade på samlad galopp och så. Det var riktigt roligt att rida dressyr i skogen!


Skolstart

Igår började skolan igen... som vanligt var det kul att träffa alla igen men drygt med alla lektioner. Vissa började direkt pang på med powerpoints och repetitioner, medan vissa hade lite medlidande och började lugnare. Vi hade lektioner ända till 15.40 så jag fick världens huvudvärk. Dock fick vi sluta tidigare men det var ändå jobbigt att faktiskt göra något på dagarna, haha.


Fille i dressyrgruppen


Igår var det första ridlektionen i dressyrgruppen för mig! Fick rida Final, eller Fille som han kallas, och det gick riktigt, riktigt bra. Det var kul då jag aldrig ridit honom förut, och så bestämde jag mig för att rida barbacka. Det har jag inte gjort särskilt ofta den senaste tiden, och jag har så himla dålig balans så jag hade ställt in mig på att få tugga grus. Men det gick bra, och Fille var fin och väldigt mjuk. Det här kommer nog bli hur bra som helst!
 
Idag ska jag först och främst följa med Oliver till golfbanan inför tävlingen i helgen, och sen ikväll blir det premiär i andra ridgruppen. Jag, Elvira, Evelina, Ebba och Jessica har fått en egen ridgrupp på storhäst, vilket ska bli roligt! Har inte ridit annat än ponnyer särskilt mycket egentligen, förutom någon sväng i skogen och så.

En sommarkväll i augusti


Världens bästa sommarjobb

Under tiden vi jobbade på nolia hände det en hel del roliga saker! Bland annat så fick vi vara backstage på Eric Saades och Anton Ewalds konserter. Vi fick även träffa Anton efteråt och ta bild med honom, det var väldigt kul men vi var rätt nervösa! Hahah.

Nolia

För tillfället sitter jag och Frida inne i personalrummet för att komma bort från värmen lite. Tredje dagen på Nolia är snart slut och det är väldigt skönt att helgen är slut så det är lite mindre folk här. Annars är det riktigt roligt!


RSS 2.0