Bambino

Red ute på banan, Bambi kändes pigg och glad men ändå avslappnad. Han var riktigt, riktigt fin att rida, lyssnade bra och så. Härligt med vädret också, man kan inte annat än älska våren!

Markarbete med Kate

Igår red jag fina Kate, trodde vi skulle ha hoppning men vi hade bara markarbete. Vi hade en serie längs medellinjen med två studs, ett galoppsprång till en oxer och sen ett galoppsprång till två studs till. Vi skulle komma in i trav, vilket jag tycker är lite småt krångligt men den här gången gick det bra. Kate var pigg och taggad på att hoppa, trots att hon är minst av storhästarna så gick det bra med avstånden och så. På slutet höjde vi oxern så den låg på 80-90 cm på slutet! Hopprädslan börjar försvinna nu :) Nästa gång har vi hoppning och jag är ruskigt taggad!

Härliga fredag

 
Kort dag idag som vanligt på fredagar! For hem och gjorde pannkakslunch, himla gott. Snart ska jag åka till stallet och rida Bambino, tar hand om honom idag och imorgon. Vädret ser sjukt härligt ut så det lutar mot att jag rider utomhus iallafall!
 

Film från vår resa

 


Här är en film från vår Tanzaniaresa, några av dem vi åkte med har klippt ihop den och använt bilder som alla fotat. Det här var verkligen en upplevelse, tror det är lättare att förstå hur mycket vi var med om när man får se det på  film, men det är fortfarande svårt att förstå. 

Tanzania del 7 - Vattenfallet


Den här dagen hade vi verkligen inte vädret på vår sida! Regn och åska, mitt i djungeln typ.


En liten kameleont.


Vattenfallet!

Sen besökte vi en kaffeodling där vi fick se hur de rostar och maler kaffe. Sen fick man köpa om man ville, så jag gjorde det.
 
Det var alla bilder från resan! Man kan verkligen säga att det var en upplevelse, tror aldrig jag kommer vara med om något sånt här igen. 

Munsboro Classic

Haha alltså jag kan inte annat än skratta åt den här bilden! Min hållning är ju inte särskilt smickrande och ponnyn ser inte särskilt glad ut ;)
 
Igår fick jag rida Molly på ridningen! Har inte ridit henne på ett år typ så det var roligt. Hon var väldigt rolig att rida, mjuk och fin i munnen och väldigt känslig. Vi skulle rida sluta, vi började lite med tagen bakdel på volt och oj vad jobbigt det var tyckte Molly. Hon grymtade och höll på, och när vi skulle göra samma sak i galopp trodde jag att hon skulle kicka mig ur sadeln så sur som hon blev hahah. Väldigt charmig ponny som var rolig att rida!

Matteplugg och sånt

Skönt att vara tillbaka i skolan nu och komma in lite mer i rutinerna. Både förra veckan och veckan innan den var jag hemma några dagar då jag hade nån sorts magknip och sen feber. Den här kvällen kommer bestå av matteplugg som förhoppningsvis går hyfsat bra, sen blir det en rätt så tidig kväll. Har sovit 10-13 timmar varje natt sen jag kom hem förutom de senaste nätterna då jag sovit max 8 timmar, det har tagit riktigt hårt på mig haha.
 
Ska äntligen få rida imorgon igen, har inte ridit ponny på hela fem veckor nu!

Tanzania del 6 - Barnhemmen

Det första barnhemmet vi besökte var för småbarn. De var hur små som helst kändes det som, och alla var väldigt kontaktsökande och ville att man skulle lyfta upp dom. Så söta men väldigt sorgligt på samma gång.
 
Det andra barnhemmet var för gatubarn, endast killar. Vi fick inte fota där inne tyvärr.
 
Det tredje och sista barnhemmet. Det var rätt så fint där men det kändes lite konstigt ändå.

Sen när vi var tillbaka där vi bodde så kom universums sötaste barn och hälsade på, Glory! Hade så gärna velat ta med henne hem.

Tre saker

 
♦ Jag älskar apelsiner! Kan äta hur många som helst på en dag. Däremot har jag väldigt svårt för apelsingodisar, de orangea godisarna är alltid de som ligger kvar när allt annat är slut.
 
♦ Jag är lite smått beroende av kinder maxi. 
 
♦ Jag har absolut ingen aning om vad jag vill bli...

Tanzania del 5 - Mnini Secondary School


Vi blev välkomnade med sång och dans. De sjöng om att de skulle skydda Dragonskolan mot allt ont och att de var tacksamma över det de fått. En del av låtarna sitter kvar i huvudet än idag haha.


Söta barn!

Dyness och Levina som jag och Frida följde med hem. De var två av stipendiaterna som man skulle intervjua.
 
Fotade inte speciellt mycket på Secondary tyvärr, vet inte varför riktigt. Vi fick se skolområdet iallafall, smaka på deras skolmat, umgås med dom på rasterna och vara i klassrummet och prata med dom. Dom var lite mer avvaktande än dom på Primary men efter ett tag gick det lättare!

Tanzania del 4 - Ngorongoro

Dagen efter steg vi upp tidigt på morgonen, tror klockan var halv 6 och det var ruskigt kallt! Frukost, packa ihop och sen in i jeeparna för att hinna fram till soluppgången. 

Vår jeep! Dessvärre blev det ingen soluppgång för vår del, molnigt som tusan och fortfarande kallt haha.
 
En utsiktsbild, här är vulkankratern. Man åkte som ner i den och där nere är själva savannen, väldigt häftigt!
 
Här började det spricka upp rejält! Soooool äntligen.
 
En minizebra.
 
Strutsar.
 
Noshörning.
 
Här klev vi ur bilen för att kolla närmare på flodhästarna, vi var riktigt nära!
 
Lejon! Vi var max fem meter från dom, lätt bland det häftigaste jag varit med om även om de knappt rörde sig i värmen haha.
 
Har huuuur många bilder som helst från safarit verkligen, men här är iallafall ett urval!
 

23/3

Nu var det ett tag sen! Har fortfarande bilder kvar att visa från Afrika så det kommer, annars händer det inte så mycket för tillfället. Är en hel del i stallet och så. 
 
Har förresten ändrat lite i designen, en ny header bara. Ska göra en helt ny design närmare sommaren när man kan ta en finare bild med somriga färger ute!
 
Världens charmigaste ponny!

Dags för en förändring

Imorgon är det äntligen dags att göra något åt mitt hår! För tillfället är det gul/orange-aktigt och underhåret är mörkare. Hur jag ska göra får ni se imorgon, men det är skönt att äntligen ha bestämt sig!

Tanzania del 3 - Lake Manyara

Vid 9-tiden på morgonen blev vi upphämtade i jeepar, vår var lätt snyggast med leopardmönstrade säten haha. Vår chaufför var också asbra, han var rolig och väldigt kunnig, han satt och berättade om typ allt vi körde förbi. Ett stort plus får han eftersom han spelade gamla Justin Bieber-låtar också, haha.

På väg till Safarit, här kunde vi återigen se Kilimanjaro!
 
En utsiktsbild från berget vi övernattade på, man ser savannen i bakgrunden. 
 
En liten fågel.
 
Elefanter!
 
Giraffer, ett av djuren som blev bäst på bild.
 
Apa och apbebis.
 
Och slutligen vi på savannen!

Tanzania del 2 - Mnini Primary School

Inne i ett av klassrummen.
 
En liten söt kille.
 
Haha, den här klassen satt och ritade på sin lektion. En efter en kom dom fram och ville vara med på kort med sin teckning, så jag har väldigt många såna bilder!
 
Vår fina Sverigekarta som mest liknar en... korv? Dom trodde nästan inte på att vi brukade ha en meter snö, "how do you even survive?" frågade dom haha.
 
En liten tjej som blev skrattretande bra på bild. En minimodell!
 

Tanzania del 1

På onsdagen kom vi fram, någon gång på eftermiddagen efter att ha varit på resande fot i lite drygt 24 timmar. Sjukt härligt väder och vi bara njöt när vi klev av planet.
 
Dagen efter åkte vi in till Moshi för att lyssna lite på folk som pratade om kvinnlig könsstympning och sånt. Här är vi på polisstationen.
 
Sen åt vi lunch på en liten restaurang.
 
Kilimanjaro genom bilrutan! En av dagarna man faktiskt såg toppen, det var ganska mycket moln dom andra dagarna...
 
Nästa del kommer innehålla alla bilder från Mnini Primary school, det blir ganska många bilder!

Hemma igen!

Hemma igen! Ja alltså, det har varit så sjukt. Det känns som att vi var borta jättelänge, samtidigt som det känns som att det var igår mamma lämnade mig på flygplatsen. Jag har massvis med bilder att visa men jag vill redigera dom först då det är mycket safaribilder som jag "satsat" lite mer på när jag fotat. Tror att jag kommer dela upp resan i olika inlägg så det inte blir så jobbigt att läsa!
 
Även om det var otroligt skönt att få lite värme mitt i vintern så är det skönt att vara tillbaka i Sverige. På grund av krångel med piller och lite annat så mådde jag inte jättebra vissa dagar, så det känns skönt att vara hemma så vi kan lösa det.
 
 

Tanzania dag 9

Hej pa er igen! Nu var det ett tag sen jag skrev men det ar sa trakigt att inte kunna visa nagra bilder. Ganska mycket har hant sen sist jag skrev, har varit tva dagar pa Mnini secondary school dar vi traffade elever och gick hem till stipendiaterna for att intervjua dom och kolla hur de bodde. Dom som fatt stipendier ar alltsa dom som har det allra varst och behover pengar for att fa fortsatta sin utbildning.
 
Annars da, ikvall blir det packning for hela slanten och imorgon flyger vi norrut for en natt I Addis Abeba. Sen bar det av mot Sverige igen!

Tre favoritplatser på jorden

♦ New York. Behöver jag säga mer?
 
♦ Australien. Skulle sååå himla gärna vilja bo i Australien, alltså verkligen. Ska försöka ta en tripp dit ner sen och se om det är något för mig!
 
♦ Thailand. Turkost vatten, vita stränder, palmer. Jisses vad underbart! Och det thailändska folket är underbart.

Tre roliga händelser i stallet

♦ Haha, den absolut roligaste(/hemskaste/läskigaste) händelsen i stallet var när vi nattvaktade för något år sen. För att göra en väääldigt lång historia kort så skrämde vi upp varandra rejält och vi fick för oss att det var någon där med oss, mitt i natten. Inte blev det bättre av att larmet var på i stallet sen när vi gick ner... Men det visade sig att det var vi som utlöst larmet och vi fick vänta på securitasvakten haha.
 
♦ I höstas var vi ute och red i skogen, vi försökte hitta till en mjuk och fin stig men det gick inte riktigt som vi tänkt oss. Det slutade med att vi var tvungen att vända då vi var påväg upp på ett berg, och sen när vi kom tillbaka var det ingen som visste var vi hade varit, ingen hade sett något berg. Haha.
 
♦ Efter sommarbetet red jag igång Nixon, stod och borstade honom i kallstallet i en spilta utan spån. Då får han för sig att kissa, och det blir en jättepöl på golvet. PLASK säger det bara, och jag har tappat min mobil i Nixons kiss. Jag bara skrek och skrattade, det var så absurt och jag blev så äcklad, hahah.

Direkt franTanzania

Ja alltsa herregud, var ska jag borja. Vi kom fram till Tanzania i onsdags pa eftermiddagen nan gang, efter en flera timmars lang flygresa under natten och dagen efter. Sen dess har det hunnit handa mycket! Besokt skolor, varit inne i Moshi, akt pa safari osv. Safarit var forresten grymt och efter hela 21 timmar i bilen sa har jag en hel del bilder att bjuda pa sen. Nu ar det endast nagra dagar kvar har innan vi beger oss mot Addis Abeba for en natts overnattning, och sen hemat. An sa lange har allt varit battre an forvantat, alltsa verkligen!

Tre sanningar

♦ Alltid när jag använder tuschpennor för att rita eller skriva så lyckas jag kludda ner hela fingrarna. Alltså verkligen varenda gång, det spelar ingen roll om jag bara ska rita något litet...
 
♦ Efter att jag såg gossip girl, för nästan ett år sen nu, kan jag inte följa serier. Vet inte riktigt varför men gossip girl var verkligen bra och jag har svårt att tro att någon annan serie kan leva upp till det.
 
♦ Jag har, och har alltid haft, väldigt platt hår och har aldrig behövt platta det. Jag kan utan problem räkna antal gånger på en hand.

RSS 2.0