10 mils skoterkörning

Idag är det söndag och jag har bara varit hemma. Har sovit väldigt dåligt i natt men somnade ändå vid 7 igår, haha. Igår skulle vi köra bort till Vinqvists stuga, vi tog en dålig väg dit som var hur jobbig som helst att köra. På hemvägen däremot körde vi på isen ända till Tärnaby så det gick snabbare. Totalt körde vi 10 mil så jag var en aning trött!


Påsklov i fjällen, äntligen!

Igår åkte vi till fjällen när jag kom hem från skolan, så vi var framme på kvällen nån gång. Har varit väldigt trött hela dagen idag men vi har ändå varit ute och kört skoter. Morfar har köpt en ny skoter till oss barn att "leka med" så jag kör den istället nu, den är mycket härligare att köra!


Fjällen imorgon

Var på en föreläsning imorse om några klasser som hade åkt till Ghana, riktigt intressant faktiskt. Efter det hade vi en lektion där vi inte gjorde särskilt mycket. Slutade efter det så jag var hemma klockan 11 redan. Gjorde lunch som blev hur gott som helst, amerikanska pannkakor med hallon. 
 
Nu ska jag ta och packa, åker till fjällen direkt efter skolan imorgon!

Bra dag idag, bra dag imorgon

Har just gjort klart kvällens plugg och det känns väldigt bra. Nu väntar sängen och one tree hill, dock kommer jag somna väldigt fort. Imorgon kommer också bli en bra dag då vi ska lyssna på en föreläsning på morgonen, och sen har vi bara en lektion så vi slutar 11. Helt okej!


Härlig tisdag

Har haft en väldigt härlig dag idag. Blev klar tidigare än väntat med den där hälsokollen så då gick jag runt på stan ett tag. Fick med mig lite småsaker och en tröja. Så jag började 12.30 idag, en lektion och 10 minuters vi-timme, och nu ska jag och Frida gå till företaget för att intervjua dom. 
 
Ikväll måste jag skriva klart mitt svenskatal för att inte få F, haha. Har lite små idéer om vad jag ska prata om men det finns ju så himla mycket.
 

Sovmorgon och allt

Idag har jag sovmorgon eftersom det är några som håller sina svenska tal nu, jag har mitt efter lovet. Ska dessutom på någon hälsokoll idag har mamma fått för sig, så jag kommer missa juridiken också. Synd ;) efter skolan ska jag och Frida iväg och intervjua ett företag. Det kan bli spännande, hahah.


Lite mer än en timme kvar

Skulle helst av allt bara vilja krypa ner under täcket och sova nu... men nä, om det ändå vore så väl. Kom på att jag inte ätit middag, så nu äter jag för fullt medan jag skriver på min franskauppgift som ska vara inskickad 23.59 ikväll. Förhoppningsvis hinner jag, haha.
 

Snart är det lov igen

Jag har varit väldigt trött hela dagen idag, har gått runt som i en dimma typ haha. Åt lunch på subway med Frida, väldigt gott säger jag bara. Efter skolan tog jag och Evelina bussen till surf där vi gräddade våfflor i stekpanna och mackjärn eftersom vi inte hittade våffeljärnet. Haha, dom blev lite konstiga men helt okej ändå.


Jobb på surf

Har haft en grym dag idag, allt har gått väldigt smidigt och vi hade en massa tid över. Är däremot trött i benen så jag har redan lagt mig i sängen. Ska äta middag när som helst, och sen ska jag ta en tidig kväll så jag kan vakna upp hyfsat pigg imorgon!

Dryg uppstigning

Har nyss kommit in efter en ruggigt kall cykeltur hem. Det var trevligt ikväll med earth hour och allt, och god mat. Imorgon ringer alarmet kvart i 6, usch vad trött jag kommer vara. Ska jobba på surf och därmed kommer plugget ta stryk. Men men.


Seg lördag

Idag har jag och Evelina fixat till lite saker på vår nya blogg, stallfemman. Där ska vi blogga om vårt hästliv och allt vi gör i stallet typ. 
 
Annars har jag städat mitt rum (igen...) och ska se på några avsnitt av one tree hill nu. Ikväll ska vi bort på middag hos familjen Blixt/Lundström så det blir nog kul.
 

Nixon 22/3

Jag var lite smått borta igår på hoppningen men det gick hyfsat bra ändå. Orkade inte rida ihop honom för att han skulle hoppa bra hela lektionen men han var väldigt fin i början. Vi hoppade lite läskigare hinder som han tittade lite extra på, men hoppade ändå. Han var fin men trött, och jag är nöjd även om det kunde gå bättre.


Huvudvärk och hoppning ikväll

Saker har bara gått fel sen jag kom hem...är inte direkt på mitt bästa humör om vi säger så, och jag försöker muntra upp mig själv haha. Ska till stallet om några timmar vilket kändes mer lockande tidigare idag, för nu har jag fått en dryg huvudvärk. Men men, det ska bli kul att hoppa iallafall.


Väldigt kort fredag

Vaknade nyss och ska försöka ta mig ur sängen. Börjar 9.45 idag och slutar 12.40, klagar verkligen inte! Helgen kommer däremot bestå av en massa plugg som jag skjutit upp. Men först blir det stallet ikväll och hoppträning för första gången på två veckor. Är något taggad!


Hoppas hoppas hoppas


Pepparkakor

Sitter på surf nu, och det är ett under att mitt internet fungerar haha. Var och red Palle för ett tag sen, det gick helt okej. Han var riktigt fin från början men sen ville han inte ha alla ben i marken haha. Lyckades sitta kvar även under de värsta påhitten men han var väldigt rolig.
 
Jag och Elvira sitter ensamma med en nyöppnad pepparkaksburk, det lär väl inte direkt finnas så mycket kvar i den när vi går härifrån, hahah.


Ledig torsdag

Hade ju tänkt att sova ut idag men så blev det inte, vaknade redan 7. Jaja, ligger i sängen med frukost och ser på one tree hill, inte dåligt alls. Mamma slutar tidigt idag så då skjutsar hon mig till Palle.


Någon som är på?


5 saker ni kanske inte visste om mig

♦ Jag skulle ha varit i Thailand när tsunamin kom år 2004. Vi hade först bokat resan så att vi skulle åka över julen, men mamma kunde inte få ledigt då så vi sköt upp resan några veckor. Dock så bokade vi om resan ett år när tsunamin kom.

♦ Jag tänker att allting är mycket jobbigare än vad det egentligen är. Det kan vara att baka en kladdkaka, svara på ett mail, gå ut med Jaxon eller ta ner ett glas från mitt rum. Det känns som om jag ska springa en mil ungefär, och det är himla jobbigt för jag får ju aldrig något gjort.

♦ Jag har en extrem scenskräck, hatar att prata inför folk. Det går bättre nu än förr, men jag blir fortfarande himla nervös om man ska redovisa något muntligt inför klassen eller något liknande. 

♦ När jag var yngre ÄLSKADE jag Harry Potter-böckerna. Eller ja, filmerna också. Jag har läst hela serien säkert 20-30 gånger och det är ingen överdrift. Kan fortfarande slå upp vilken sida som helst, läsa en mening och veta exakt vad som händer. 

♦ Jag älskar att sjunga och gör det jämt och ständigt, men ifall jag ska sjunga "på beställning" går det inte. Det har väl med scenskräcken att göra.
 

Utvecklingssamtal

Steg upp tidigt idag som planerat och for på skolan för att träffa Frida innan mitt utvecklingssamtal. Samtalet gick bara bra men det är skönt att ha gjort bort det. Efteråt for jag och Frida ner på stan.
 
Nu ska jag sätta mig och rensa mobilen. Känns inte speciellt taggat, haha.
 

Ledig i två dagar

Känns riktigt skönt att vara ledig imorrn och på torsdag. Imorgon måste jag dessvärre ändå stiga upp tidigt då jag och Frida ska göra bort lite skolarbete. Efter det far jag troligtvis ner på stan en sväng. 
 
På torsdag ska jag sova ut lite, och sen ska jag åka till Palle, alltså hästen jag pratade om. Ska bli kul, och jag hoppas på fint väder!

Två bilder som jag tog idag. Stackars Hebel har skadat sig så han har det lite långtråkigt.

Konstiga lagar

♦ I Alaska är det lagligt att skjuta björnar, däremot olagligt att väcka en sovande björn för att ta ett fotografi.

♦ I Alabama får man inte vid något tillfälle ha glass i fickan.

♦ I New Hampshire är det olagligt att stampa med fötterna, nicka eller på annat sätt hålla takten till musik på taverna, restaurang eller café.
 
♦ I Florida är det olagligt att hoppa fallskärm på söndagseftermiddagar ifall man är skild, gift eller ensamstående kvinna.
 
♦ I Israel är det förbjudet att peta näsan på söndagar.
 
♦ I Oklahoma är det olagligt att göra grimarser åt hundar.
 
♦ I Tennessee får man inte fånga fisk med lasso.
 
♦ I Alaska är det olagligt att putta ut levande älgar från flygande flygplan.
 
 


Snart slutar jag

Snart blir det "minihelg" för min del, är ledig onsdag-torsdag på grund av utvecklingssamtal. Tackar för det säger jag bara!


Tisdag

Sitter och har juridik nu, håller på att somna som vanligt. Ikväll ska jag till surf på helgjobbarmöte, ska bli kul. Ska försöka ta tag i mitt skolarbete också, intalar mig själv att jag inte har så mycket men i själva verket håller jag nästan på att kvävas haha. Nä men ska göra bort lite ikväll.

Snart är det påsklov och jag längtar sjukt mycket!

Senaste dagarna

Har inte skrivit på några dagar nu så tänkte berätta lite kort vad som hänt.
 
Igår var jag först till ett stall som ligger en bit från surf. Där testade jag rida en häst som jag troligtvis ska fortsätta rida några gånger i veckan, han var riktigt fin. Väldigt pigg och en aning busig, blev några bocksprång haha. Men det var roligt så jag ser fram emot det här.
 
Idag började min dag inte särskilt bra alls, men blev bättre. Åt lunch på stan med Frida och Gabriella, bästa på hela dagen lätt.
 

LB:1


Så här fina var vi på dressyrtävlingen i lördags! Lånade Elviras rosa lamicell-schabrak och så hade jag mitt strasspannband.
 
Nixon kändes väldigt fin på framridningen, han blev lite uppspelt när han kom in i ridhuset så han hade mycket energi. När vi red in på banan blev han tittig och vågade inte gå för nära domarbordet, haha. Lät honom titta lite extra på det innan vi började. Överlag gick det helt okej, han var ganska spänd och ville helst gå några meter från staketet närmast domarbordet. Men han var fin ändå så jag är nöjd!

Dressyrtävling idag

Igår var jag hemma från skolan för jag var sjuk, såg på one tree hill hela dagen istället.

Vaknade tidigt imorse och har inte kunnat somna om, så nu gav jag upp. Ska åka till surf efter 7 nån gång, idag ska jag tävla. Jag fick byta från Tilda till Nixon så nu känns det väldigt mycket lugnare haha.


Bästa torsdagen på länge

Hade en as härlig dag idag med ett långt hål mitt på dagen. Jag och Frida for ner på stan och åt lunch, sen när vi stod inne på gina blev det strömavbrott i hela mvg, trodde jag skulle dö för jag blev så rädd haha.

Sen for jag till surf för fjärde kvällen i rad. Vi gjorde inget speciellt, fotade när de mindre barnen hade voltige.


Det jag hann se

Var på hoppclinicen och det var riktigt intressant, det jag hann höra iallafall haha. Skulle hämta häst, skritta häst, skritta av häst, lämna häst, så jag hann bara se i början typ. Men det var ändå roligt att se :)


L Ä T T N A D E N

Var borta dagen man fick reda på ekonomiproven, så pratade med min lärare idag. Fick reda på att jag klarade det, lättnaden alltså. Så himla skönt, kan inte beskriva det med ord.
 

Har varit riktigt kallt idag, även om solen värmde.

NH-clinic

Idag har jag varit så himla trött hela dagen. Minns typ ingenting, minnesluckor haha. For iallafall till surf efter middagen och var på NH-clinic. Det var väldigt intressant och man fick verkligen upp ögonen för det. Nu väntar sängen och förhoppningsvis vaknar jag upp imorgon och är någorlunda utvilad.


Så trött

Kom just hem från surf. Åkte dit och var på en liten teorilektion om hästens skelett och rörelser, vilket var riktigt intressant. Vi målade ut benen på Nixon med yoghurt, haha. 
 
För tillfället är jag så trött att jag skulle kunna lägga mig direkt nu. Men nej, har en uppsats att skriva färdigt, samt annat skolarbete om jag orkar med det också. 

3 veckor kvar till påsklovet

Sitter på dagens sista lektion, ska bli så skönt att sluta haha. Hade en tuff start imorse med franskaprov första timmen, kanske inte det man vill börja med just efter lovet. Gick inte direkt bra om vi säger så.
 
När jag kommer hem måste jag ta itu med en massa skolarbete som jag skjutit upp till allra sista minuten, som vanligt med andra ord. Ska se om jag kanske åker ut till surf sen också, men vi får se hur det blir med det.

Alexandra bestämde sig för att gå om högstadiet!

Lägger till en sak

Skrev ju förresten i ett tidigare inlägg att det roligaste på hela melodifestivalsfinalen var Robins min när han inte kunde förstå att han vunnit. Måste få lägga till en sak som var minst lika rolig, nämligen gubben som delade ut Israels röster. Jag menar, "Cutie mcPrettyface" hahahah. Jag och Elvira kunde inte sluta skratta.


Trött, less, otaggad

Alltså jag är så äckligt otaggad på skola som man kan bli. Det beror mycket på allt det jag skjutit upp och som jag nu måste ta tag i. Nä, usch och fy. Tacka vet jag lov.
 
Det är bara tre veckor kvar till påsklovet iallafall. Plus så är jag ledig onsdag och torsdag nästa vecka, så förhoppningsvis överlever jag haha.

Chokladfondue och final

Igår kom Elvira hit för att se på melodifestivalen. Vi gjorde chokladfondue, vilket var bland det godaste jag ätit. Vi hade både vit och mjölkchoklad, och så hade vi ananas, mango, banan och marshmallows att doppa. 
 
Jag tycker absolut att Robin är en värdig vinnare. Hade ingen jättestor favorit så jag hejade på alla förutom YOHIO och Louise Hoffsten haha. Det roligaste på hela kvällen var Robins min när han vunnit, oslagbart.

Mitt hår

Hittade en bild från i somras och det är helt sjukt vad jag saknar mitt långa hår. Klippte egentligen bara av en decimeter i höstas men det känns så mycket kortare. Jag kan förresten inte bestämma mig för hur jag vill göra med mitt hår. Har bestämt mig för att bli ljushårig iallafall, sen ifall jag går ända till blont får vi se.


Vad jag gjort hela morgonen







Dixie, Nixon, Dixie, Nixon

I onsdags köpte jag Evelinas ridlektion i dressyrgruppen och fick rida Dixie. Hon är ju riktigt stark och jobbig att rida men hon kändes väldigt fin ändå. Fram till galoppen var hon hur fin som helst, sen blev hon jobbigare. Är nöjd iallafall.

I torsdags hade vi första ridpasset på lägret. Hoppning var det som gällde, och jag hade Nixon. Han var hur fin som helst, hade bra tryck framåt och hoppade jättefint. Det var så roligt, han var så himla fin. Dock så blev det en avramling för mig efter ett missförstånd mellan mig och min ridlärare, haha. Men det gick bra och jag är väldigt nöjd.
 
Igår hade vi det andra ridpasset på lägret, denna gång dressyr. Var tänkt att jag skulle rida Hebel men fick Dixie istället. Vi hade serpentinbågar, öppna, och lite voltarbete. Hon var väldigt fin men hur stark som helst. Ibland gick det bra men för det mesta fick jag kramp i armarna. Är nöjd att hon gick så fint, men hade velat ha lite mer reaktioner när jag bromsade.
 
Igår var det även hopplektion i hoppgruppen. Var väldigt trött och lite smått borta, var inte alls taggad på att rida. Hade helst av allt velat åka hem och sova, haha. Vi hade en bana med lite blandade hinder. Räcken, oxrar, kombination, en klurig sväng och en vattenmatta under ett av hindren. Nixon tittade lite extra på vattenmattan och tvekade innan språnget, men är nöjd att han hoppade iallafall. Sista rundan låg på 90 cm och det gick hyfsat bra. Fina språng men han var lite trött, är ändå nöjd över honom. Bästa Nixon ♥


En bra dag

Sov ut imorse och låg och drog mig i sängen ända till klockan 2. Har därefter städat mitt rum som är skinande rent igen. Har inte sett mitt golv på x antal veckor, haha.
 

Sportlovsläger

Kom nyss hem efter att ha varit på surf ända sen 10 på morgonen igår. Har varit på ett tvådagarsridläger för de som går i träningsgrupperna eller har egen ponny. Det var väldigt roligt och förhoppningsvis kommer det bli av igen. Vi har haft stalltjänst, ridit både hoppning och dressyr, ätit pizza, sett på film och en massa annat. 
 
Är helt mörbultad i hela kroppen, usch och fy. Kan knappt röra mig haha. Skriver senare om alla ridpass och så.
 

Längtar till påsklovet

Varje kväll i fjällen har jag somnat vid 6-7 tiden med linser och allt på, och sen vaknat senare på kvällen och inte kunnat somna om. Har sovit så dåligt de senaste nätterna så jag ser verkligen fram emot att gå och lägga mig haha. 
 
Kan knappt vänta till påsklovet, längtar så himla mycket. Saknar redan skotern, haha.

En riktigt långtråkig hemresa

Är äntligen hemma efter en äckligt långtråkig bilresa, har på riktigt räknat sekunder. Höjdpunkten var däremot när vi stannade för att äta middag, åt så många mozarellasticks att jag mår illa så fort jag tänker på det. 
 
Imorgon ska jag ut till surf för att leda ponnyer och så på surfs öppet hus-dag. Blir säkert roligt. Men först av allt väntar sängen, som är en aning mjukare än min säng i fjällstugan.
 

Besök av Frida

Idag kom Frida hit för att följa med oss ut på en skotertur. På grund av kallt väder blev det en kortare tur än väntat, men det gjorde inte så mycket då vi for ut och körde igen när vi kom hem. Först körde vi bort mot Tärnaby, sen vände vi och körde upp på Jofjället. Det var väldigt roligt!


Lössnö och fjällkörning

Idag har vi varit och kört en sväng bort mot södra storfjället och sen över jofjället. Vi körde mycket i lössnö och utanför lederna vilket var en riktig utmaning för mig att inte köra fast. Lyckades att inte köra fast en enda gång!


Här snöar det för fullt

Vi kom fram igår vid 9 kanske, sov hela vägen från Lycksele. Idag har vi varit ute en sväng och kört skoter, vi körde till Hemavan och köpte godis och sånt till ikväll. Det var himla snöigt men roligt att köra igen!


Mot fjällen!

Sitter i bilen för tillfället och är påväg till fjällen. Var hemma från skolan för att jag hade ont i magen, kändes inte direkt jätteroligt då jag satt uppe länge igår för att plugga franska. Men men, nu är det sportlov iallafall. Har en mysig bilresa framför mig så jag är på mycket bra humör, haha.


RSS 2.0