Tre ögonblick som är värda att minnas

♦ Först och främst så har vi ögonblicket när vi skulle hämta hem Jaxon och vi såg honom för första gången (när vi visste att det var just han). Hans uppfödare stod med honom i famnen på trappen, och han var så liten! Pytteliten och med diskborstnos, sötaste någonsin.
 
♦ När vi skulle köpa biljetter till One Direction konserten nu i sommar, och vi får tag på hur bra biljetter som helst. Herregud alltså, eufori.
 
♦ När jag och Nixon var felfria på vår allra första (och enda) lokala hopptävling. Han var så sjukt fin och även fast jag var livrädd så hoppade han allt utan att tveka. Fina, fina ponny.

Tre saker jag saknar

♦ Högstadietiden! Hade ruskigt kul med mina vänner på skolan, skolarbetet var hyfsat enkelt, och jag spenderade varje ledig minut i stallet. Inga krav, ingen ångest. (Dock så är det väldigt skönt att jag snart tar studenten nu.)
 
♦ Konserterna förra året! Först Justin och sen One Direction. Jisses vad vi var taggade, nästan ett år i förväg hade vi nedräkningar och vi sprack nästan av förväntan. Sjukt roligt!
 
♦ Sommaren! Behöver jag säga mer? Värme, sol, bad, lätta kläder, sommarlov, bad i stöcksjön med hästarna, sena kvällar ute med kompisarna...

Imorgon åker vi!


Idag blev vi glatt överraskade då Frida kom till skolan med ett nytaget körkort! Stört roligt och grattis till dig Frida! Vi gav oss ut på vägarna i några timmar och hade bara allmänt roligt.

Vad händer annars då? Har resfeber som attan och försöker packa det sista. Packade klart redan igår, men nu är det bara handbagaget kvar. Ska fixa över lite ny musik till mobilen medan jag inväntar mitt sovsällskap. Imorgon åker vi äntligen och även om jag är sjukt nervös så är jag taggad till tusen!

Äntligen fredag igen

Fick sovsällskap av en fin kille inatt, har varit hemma hela dagen med honom förutom att jag for på ett Tanzaniamöte vid 11-tiden. Helt sjukt att det är så nära nu! 
 
Har gjort bort FN-rollspelen nu vilket känns otroligt skönt, igår var vi i kommunfullmäktigesalen där vi hade den slutgiltiga delen, faktiskt riktigt roligt men jag är väldigt glad att det är över. Har drömt stressiga drömmar om att jag bildade allians med fel länder, att jag skulle svara på en massa frågor och så... haha vadå skadad för livet. Skönt att göra bort det iallafall, nu har jag inget mer skolarbete utan allt rullar på! På tisdag åker vi.
 
 

FN-rollspel

Idag gjorde jag något som jag faktiskt aldrig trodde jag skulle göra. Jag stod och pratade på scenen i aulan inför 90 pers ungefär, iklädd i en tjock pälskappa. Haha, vi har FN-rollspel på samhällslektionerna så det här kommer pågå hela veckan. Dock blev pälsen ruskigt varm så jag tar kavaj imorgon, det är "dresscode" annars får man inte vara med och riskerar att få F.
 
Det var iallafall ruskigt nervöst att prata och jag skakade som attan när jag skulle byta talkort, men jag klarade det och det känns bra.

Kinamat

Igår tog vi bussen ner på stan och överraskade Linda med kinamat på hennes 18-årsdag! Väldigt gott och roliga människor. På bilden har vi Elvira som var väldigt lycklig!
 
Tre "tomtebloss", eller vad jag ska kalla dom, nerstuckna i en morot! Haha.


Fina Linda som äntligen fyllt myndig!

Min helg

Skrev nyss ett långt inlägg men all text försvann, så jobbiiiiigt. Drar det lite snabbt då; var på Linda och Linneas 18årsfest i fredags, hade riktigt roligt förutom några jobbiga saker, men jag träffade nytt folk och lärde känna några riktigt härliga människor. 
 
Igår mötte jag upp Jessica och Ebba för lite soffhäng med melodifestivalen och prat om det mesta. Så skönt att ha så fina vänner som jag har. 
 
Idag jobbade jag med Jessica, det började tungt med oplogade vägar och en massa illaluktande hästtäcken som skulle upp på otåliga hästar. Men annars rullade det mesta på, det enda som hände under dagen var att Kate än en gång lyckades trassla in sig i hagen, den här gången i sitt eget täcke. Som tur var skadades varken häst eller människa även om hon var rejält spänd och det tog en bra stund innan vi fick komma fram till henne.

12/2

Fick sluta några timmar tidigare från skolan, sånt gillas alltid! Gjorde bort en redovisning idag med Frida, det gick faktiskt riktigt bra och jag var lite mindre nervös än vad jag brukar vara. När jag kom hem nu så började jag lägga fram lite kläder som såsmåningom ska packas ner i resväskan. Det känns bra att vara ute i tid så jag hinner se om det fattas något!
 
Ska gå ner och äta något snabbt och sen ska jag baka något till teorin ikväll. Mysigt med kvällar i stallet utan ridning, även om det är roligare att rida.
 
 
 

Matteprov och Tanzaniasnack

Idag hade jag matteprov, vet inte riktigt hur det gick. Det kändes väldigt enkelt, nästan för enkelt så jag är väldigt osäker på om det gick bra eller om jag helt enkelt missuppfattade hela provet. Hoppas på det förstnämnda, haha.
 
Dagen rullade på bra, innan lunch hade vi möte med alla som ska med till Tanzania. Vi pratade igenom lite saker och allt känns mer klart nu, är så taggad så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Det ska bli så otroligt roligt. Idag är det exakt två veckor kvar! Två veckor. Alltså herregud, tiden går så snabbt!
 
 

En läskig händelse

En bild på den nya storhästen Chomper.
 
Måste berätta om en läskig händelse som inträffade när jag jobbade med Alex i söndags. En häst, närmare bestämt Kate, fastnade med hoven i ett hönät i hagen, jag stod och höll upp hoven ett bra tag medan Alex sprang efter en kniv. Ville inte att hon skulle fastna ännu mer så hon fick vila hoven på mitt lår, och jag stod och klappade henne så hon inte skulle få panik. Hon satt fast riktigt ordentligt, repen hade kilats fast mellan hoven och skon och satt som berget.
 
Som resutat har jag två blåmärken på låret efter broddarna, men Kate klarade sig utan skador och verkade inte speciellt brydd av händelsen.  

Lite ljusare hår


Har ljusat upp håret ännu mer nu, det börjar nästan bli riktigt blont nu. Haha när jag hade torkat håret så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, det såg så groteskt ut men nu har jag hunnit vänja mig vid det. Trivs faktiskt mycket bättre i ljust hår än vad jag trodde!

Fina Kate

Både i onsdags och igår red jag fina Kate. 

I onsdags i dressyrgruppen red vi lite skänkelvikningar och förvända skänkelvikningar, lite början på sluta. Det gick helt okej även om hon var lite stel. Men jag är nöjd ändå.
 
Igår i kombigruppen hade vi hoppning och det var väldigt, väldigt roligt! Kate kändes väldigt pigg och glad och hoppade med fina språng. Vi hade fyra hinder och körde en kontrollövning med snäva svängar åt "fel håll", vilket gick mycket bättre än förväntat. Vi kom fel någon enstaka gång, och rev ett hinder men det var mitt fel. 

Stallet igår

Igår tog jag och Evelina bussen till surf, hon skulle rida Porter innan ridskolan så då passade jag på att gå med Diva en stund i ridhuset. Hon blev sparkad påväg in från hagen och hade ett svullet ben, stackars lillponnyn. 
 
 
Sen red jag Fluxan, hon behövde röra på sig lite eftersom storhästarna hade teori. Det var roligt även om hon var väldigt annorlunda att rida än i stort sett alla hästar jag suttit på, direkt jag tog i henne stannade hon och hon visade verkligen när hon inte var nöjd med något. Men det gick bättre efter ett tag, fokuserade på att trava framåt och få henne relativt avslappnad. 
 
Sen fotade vi en massa ponnylektioner, åt middag och sen red vi! Ridningen kommer i ett annat inlägg.

Nike

 
Fick hem de här skorna från nike i fredags, beställde från sportamore och fick hem dom sjukligt snabbt! Stort plus till dom. 
 

Ekonomiprov och föreläsning

Unnade mig lite amerikanska pannkakor och smoothie efter en dålig skoldag.
 
Det blev endast fyra timmars sömn inatt så redan när jag vaknade kändes allt väldigt jobbigt. Gjorde ekonomiprovet idag som faktiskt gick bättre än väntat, men man vet aldrig med just ekonomin. 
 
Nu har jag just kommit hem efter att ha varit på en föreläsning på Forslunda om kolik. Väldigt intressant, även om kolik är den hästsjukdom jag skulle säga att jag vet mest om så var det mycket nytt! 

Min helg

I helgen har jag varit ensam hemma med Jaxon. Himla mysigt, har haft en riktig slöhelg då jag inte gjort något typ. I fredags kom Ebba och Evelina hit, vi såg på tv och pratade. Igår åkte jag ner på stan för att se på invigningen, skulle möta Jessica, Ebba och Evelina där men det var lättare sagt än gjort! Det var sjukligt många människor där och det tog ett bra tag innan jag hittade igen Jessica åtminstone. 
 
Invigningen i sig var helt okej, för mycket samer och samiska men annars bra. De två sista numren var riktigt häftiga! Särskilt helikoptrarna haha. Efter invigningen såg vi på melodifestivalen hos mig och åt gott. Bra lördag! 
 

Den gröna lasern som vi blev helt fascinerade av! Haha.


Lite av allt folk på Vasaplan, verkligen sjuka mängder med folk.

Och slutligen mitt sällskap i helgen!

RSS 2.0