Gratis ponny

Alltså ibland blir jag så frustrerad på denna herre och idag var det nära att jag sa upp ridningen för framtiden. Har stressat hela dagen för att hinna med ridningen och sen går det så fruktansvärt dåligt, känns mindre kul. Vi hade programridning och han gick varken framåt, bakåt eller åt sidorna, han gjorde tvärt om vad jag ville och några gånger var jag faktiskt nära på att gå in med honom i stallet igen. Jag hade en kass känsla genom hela lektionen och red som en kratta dessutom.
 
Men men, skitdagar har alla och nu måste jag ladda om för programridningen på söndag istället. Då jäklar ska han gå framåt, vi ska hålla galoppen och få till någorlunda travökningar!

Alanya 2015

Lite mer än en vecka, sen är vi där igen. Oj så bra jag kommer må.

Skrittur i solen

For ut och skrittade med Kryckan idag, härligt att komma ut en sväng i vårsolen! Hade lite mer tur med vädret denna gång men däremot hade alla hjortar vågat sig väldigt nära vägen så det krävdes lite övertalning att gå förbi dom. Tror jag var mer rädd för dom än vad Kryckan var däremot, haha. Annars skötte han sig bra och skrittade på med öronen spikrakt framåt hela tiden!

Vila i frid



Idag har världens finaste lilla ponny fått somna in och det känns så otroligt tråkigt. Vila i frid finaste Gandalf, världens coolaste ponny❤️ 

Två saker

♥ Fick reda på resultatet från högskoleprovet idag! Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att jag skulle landa någonstans runt 0,6 typ men jag hoppades självklart att det skulle ha gått bättre. Hör och häpna, hela 1,05 lyckades jag få ihop! Är faktiskt riktigt stolt över mig själv, det gick ju.
 
♥ Idag bokade jag, Frida och Gabriella en resa till Alanya! Om tio dagar åker vi och jag är så ruskigt taggad, det kommer bli så underbart. Bästa staden dessutom!
 
 

Jobb i 12 timmar

Jisses vilken bra dag idag alltså! Blev upphämtad av Gabriella imorse strax innan 7 och sen dess har vi jobbat nonstop i princip. Fram till 16 var vi på Umedalen och hade byggstäd, det var faktiskt bland det roligaste jag varit med om i jobbväg. Det var kul att vi fick jobba tillsammans och så var Tina från apl med också så vi hade riktigt trevligt! Efter det jobbade jag och Gabriella tillsammans på apl också, så sammanlagt har vi jobbat omkring 12 timmar idag. Är så trött men har haft så roligt!

Stan

Igår klev jag upp tidigt och for på stan med Gabriella för att leta skor och väska till balen. Hittade inget av det men kom däremot hem med koftan och skorna på bilden och lite andra småsaker.

Thaimat och myskväll

Igår for jag, Elvira och Gabriella och åt thaimat till middag. Det var så fruktansvärt gott och jag fick dessutom mina älskade vårrullar även om jag var så mätt att jag inte kunde äta en hel ens. Efter middagen for vi och hämtade upp dahggen och sen mötte vi Frida och Johan på ica innan vi hade myskväll hos Gabriella. En bra kväll som slutade lite för sent men vad gör det.
 
Idag ska jag ta itu med lite plugg och städa mitt rum, är ledig från skolan imorgon men ska istället jobba hela dagen med Gabriella. 

Snart är det dags


45 dagar kvar nu, helt sinnessjukt och jag är så taggad, så redo, så lycklig.

Lördag


Här ser man hur rött mitt hår blir i solen!

Lördag idag och vädret håller i sig, riktiga vårkänslor! Idag ska jag på stan med Gabriella och förhoppningsvis fixa det sista innan balen och ikväll ska vi äta thaimat med några andra fina personer. Det är en så bra dag idag!

Kryckan


Slutade 11 idag i vanlig ordning, åt lunch med mamma och sen for jag till Kryckan. Gjorde stallet först och sen tog jag in honom för en ridtur, skrittade och travade längs vägen och han skötte sig väldigt bra! Däremot fick vi uppleva alla årets årstider under ritten, den soliga vårdagen gick över till hagelstorm, som sen övergick i spöregn och sen blev det snö. Frös som ett as när jag kom tillbaka.

Som jag tycker om den här ponnyn

Igår red jag Lusen som vanligt och vi red ute på banan för första gången i år. Det var härligt att få komma ut och ponnyerna fick lite extra energi, något som iallafall jag inte tackar nej till. 
 
Vi hade lite bommar då vi både skulle minska och öka traven över dom. Att minska traven gick för det mesta galant då det gärna är så han går, han har lätt för att korta traven men lite svårare för att länga den. Bjuder på några filmsnuttar då Mias kompis var med och filmade, så kul att få lite filmer!
 

Här kortar vi traven, han kändes lite väl studsig igår och delar av lektionen kom jag inte ner i sadeln ordentligt men annars gick det helt okej.
  



Här ökar vi traven. I början gick det inte alls, han tjurade ihop helt och började slänga upp huvudet och trippa i sidled. Jag bestämde mig för att ta det en gång i lättridning, som ni ser på den övre filmen, och drev på honom som tusan haha. Men OJ vilken trav han fick, fina fina fina Lusen. När jag gången efter satte mig ner i sadeln så svarade han framåt direkt och fick en superfin känsla över bommarna! 
 
Ökningar är något av det vi behöver jobba mer med då det aldrig riktigt funkar på tävling men nu var det som att jag förstod lite mer hur jag skulle rida för att få ut något av det. Spännande att se hur det går för oss på tävlingsbanan i år!

Garderobsknoppar

Gjorde ett riktigt fynd på stan idag, jag och Gabriella gick in på hm home då jag inte varit där sen dom öppnade, hittade dessa garderobsknoppar för endast 50 kronor. Har letat efter just diamantformade för att jag är så svag för allt som har med glitter och diamanter att göra, men har endast hittat några för flera hundra kronor paret. Det har jag inte riktigt lust att lägga ut för ett par knoppar!

Helg imorgon!

Jisses vilken vecka, har inte haft en ledig stund känns det som. Har jobbat varje kväll förutom igår men då var jag istället i stallet, imorgon har jag en kort skoldag men däremot ska jag både rida Kryckan och sen jobba ett pass så det blir inte så mycket ledighet ändå. 
 
Men nu är humöret på topp, löningsfredag imorgon och många roligheter som händer i helgen. Nästa vecka är det dessutom valborg så det blir extra ledighet!
 
Efter skolan idag så var vi förresten på stan för att fixa lite saker till balen. Vi var smakråd åt killarna när dom provade kostymer och sen fick dom vara smakråd till oss men vi hittade inget haha. Har skor och en väska kvar att fixa, tur det är ett tag kvar iallafall.

Thaimat och plugg i stallet


Igår köpte jag med mig thaimat till lunch och for ut till surf för att plugga. Tog dock en paus och satte mig ute i hagen i det fina vädret och kastade morötter åt hästarna. En väldigt bra söndag med andra ord, fick lite skolarbete bortgjort och hittade dessutom ett program på universitetet som jag verkligen vill gå.

Till salu

Har bestämt mig för att sälja några av mina schabrak och pannband då jag insett att jag har för många för att inte ha någon egen häst haha. Alla saker hittar ni här eller genom att klicka på bilden.

Vårkänslor i hagen

Canon EOS 1000d - Tamron SP 70-300mm F/4-5.6

Studentmössan




Äntligen säger jag bara! Denna anlände med posten förra veckan och jag är fruktansvärt nöjd med den faktiskt. Så mycket jag med silver och bling, dessutom är den rosa inuti! 

Min studentklänning

Från nelly för en femhundring.
 
Fick hem min studentklänning för några veckor sen nu, har varit kär i den sen jag såg den första gången och det är skönt att ha den hängandes på en galge här hemma. Idag är det 53 dagar kvar, är så fruktansvärt taggad på samma gång som jag är väldigt nervös. 

Vårrullar i mängder


Alltså bästa någonsin!! Vi har fått hem vårrullar av en vän till mormor, vad passar bättre just nu med mitt beroende? Har friterat på som en galning här hemma, får verkligen inte nog. 

Ridtur i solen



Idag slutade jag skolan vid 11 som vanligt och for till kryckan efter det. Vädret var minst sagt underbart och vi for ut på en sväng mot Innertavle, en härlig skrittur med lite trav. Perfekt sätt att inleda helgen på! Har dessutom en ledig helg så ska passa på att sova och ta igen lite plugg nu.

Torsdag




Har parkerat mig i sängen nu och gör ett nytt försök med avsnittet av svenska hollywoodfruar som jag somnade från igår. 

Hann med en liten sväng på stan efter skolan med Gabriella idag innan jag tog bussen till jobbet. Fick med mig en mascara och en sminkrengöring, har i stort sett aldrig smink på skolan längre men ibland händer det. Brukar hellre prioritera sovmorgon eller långfrukost! 

Tre bilder

Har fått världens cravings för vårrullar den senaste veckan. Har ätit det till middag mer än en gång och så sent som igår åt jag och mamma det till lunch när jag hade håltimme.
 
Fick rida Bea i söndags när jag och Elvira jobbade på surf. Hon var pigg och glad, tycker så mycket om att rida henne för hon är så snäll. Så fint psyke och roligt med en häst som går fram av sig själv, haha.
 
Igår for jag direkt till jobbet efter skolan och jobbade ett pass, sen hade jag teorilektion i stallet. Vi pratade lite om tävlingar och så, det börjar dra ihop sig lite nu inför den lokala tävlingen på surf. Är så taggad!!! 

Feber och tidig hemfärd





I söndags försvann solen och vi blev bjudna på middag och badtunnemys hos familjen Vinqvist i deras fina stuga. Vi tog skotrarna dit, det är en ganska bra bit att köra men det funkade. Till middag blev det grillat, årets första grillning för vår del, alltid lika gott! Efter badet stannade vi över natten så vi kunde köra hem dagen efter. 

Vaknade redan vid 2 på natten av att jag inte mådde bra alls, hade världens frossa och huvudvärk. Väl tillbaka i vår stuga konstaterade vi att jag hade 39.5 graders feber och det var inte roligt kan jag säga. Det var länge sen jag var så sjuk nu och det kändes som att det gick från 0-100 ungefär. 

Så ja, nu är vi hemma en dag tidigare än planerat. Jag har mått hyfsat bra under dagen men nu börjar det bli lite värre igen. Hoppas det går över under natten, är så besviken över att jag inte fick mina dagar i fjällen så då kan jag väl lika gärna göra någon nytta här hemma istället. 

Fjällen







Äntligen är jag här! Steg upp redan vid 4 igår morse för att hinna med bussen till Hemavan. Väl här hann jag bara slänga i mig lite lunch och byta om innan det bar av upp på fjället. Så härligt! Det var två år sen sist så det var verkligen dags nu. Kvällen avslutades igår med den årliga räkfrossan innan jag la mig och sov mer än 12 timmar, välbehövligt.

Corona


Hela en bild fick jag ihop igår! Måste vara ett bottenrekord från mitt håll faktiskt. Jag och Axel for hem till mig efter skolan och fixade iordning lite inför kvällen. Vi beställde thaimat som vi for och hämtade, på vägen hem hämtade vi upp dahggen och Simon och sen mötte vi upp Gabriella och Elvira hemma hos mig. Efter vi hade ätit kom Frida och Johan och vi passade på att fira Johan lite då han fyller 19 idag, det blev en rätt lugn förfest innan vi rörde oss mot Corona. 

Har inte så mycket mer att berätta om kvällen. Sällskapet vägde upp kvällen hundra gånger, annars var det ingen höjdarkväll. 

Kryckan


Idag for jag och red Kryckan med Agnes så jag fick se lite ridvägar. Det var väldigt härligt att få komma ut och rida lite, det var länge sen nu. 

Påsklov och humöret på topp

Är så fruktansvärt dålig på att ta bilder nu för tiden, måste bättra mig för det känns som att jag aldrig har något att skriva om nuförtiden. 

Vaknade upp på strålande humör idag, sista dagen innan påsklov och det känns så himla bra. Ikväll ska jag äta thaimat och sen ska vi ut, länge sen sist så är taggad på det. Hoppas min mage är med på noterna bara, men det borde inte vara något problem (peppar peppar). Imorgon ska jag rida Kryckan med Agnes så hon får visa lite ridvägar och så, sen ska jag jobba innan det blir en tidig kväll. På lördag tar jag bussen till fjällen! Bara roligheter den närmaste tiden, inte konstigt att humöret är på topp.


Några redan visade bilder från sist vi var ute.
 

RSS 2.0