Torsdag

En helt okej skoldag idag, även om det gick fruktansvärt dåligt på samhällsprovet. Tror aldrig att jag förstått så lite av ett prov, haha... 
 
Nu ska jag äta lite middag och sen väntar stallet! 

När Lusen är på bra humör

Idag fick jag rida Lusen igen!
Vi var ute på ridbanan och hade Maria som vikarie, vi gjorde lite öppna och så. Han kom igång ordentligt efter ett tag och jobbade på bra, samtidigt som han var avslappnad och väldigt mjuk i sidorna. Han är så rolig att rida när han är såhär! Jag behövde knappt ta i honom. Öppnorna gick väldigt bra för att vara oss och i slutet av lektionen var har ruuuuskigt fin i galoppen! 
 
Tjuvkikade även på hästlistan till imorgon och jag ska rida Kate! 

Det bästa med sovmorgon!

 

Bildbomb på mig och Lusen

Nu har jag fått en massa fina bilder och några mindre fina (syftar på mitt ansikte typ) så jag bjuder på en bildbomb!

En ruskigt söt ponny är han då iallafall!


Lusen i sitt esse typ. Har blåmärken över hela kroppen efter hans tänder, haha. Maria och Aria till vänster!
 
En ruskigt fin ponny på framridningen, då var han dyr kan jag säga.
 
Ponnybus inne på banan.

Dressyrtävling

Igår tävlade jag Lusen för andra gången och det gick mycket bättre än förväntat! Han var väldigt pigg på framridningen så jag kunde galoppera fram honom ordentligt utan att han blev trött. Kollade så han lyssnade framåt och bakåt, ställde och böjde, gjorde några fattningar och samlade honom i galoppen.
 
Väl på banan var han ruskigt spänd från början och trippade på som bara den. Sen slappnade han av lite och släppte ner mig i sadeln, haha. Det enda som krånglade var att han fattade fel galopp men när jag fattade ny blev det rätt, så jag kan inte vara mer nöjd över honom. 61,8% slutade vi på och det är en klar förbättring från förra tävlingen då vi fick 51%. Fina, fina Lusen!

Tävling imorgon

Igår skyndade jag mig hem från stallet, duschade och sen for jag vidare till Elvira för att äta middag med henne, Frida och Linda. Sen for vi ut på en fest som dessvärre var tråkig så vi for hem rätt så tidigt. Sov över hos Elvira och nu sitter jag hemma igen! 
 
Efter lunch någon gång åker jag och Evelina till surf. Imorgon är det dags för dressyrtävling så jag ska duscha Lusen, smörja saker och även fläta hans man så vi kan knoppa honom imorgon. Eftersom han har stått nu sen i tisdags så ska jag ta en liten promenad med honom på ridbanan.

Bambi och Ice

Igår och i fredags tog jag hand om Bambino och Ice Queen igen. Nu har även Ice flyttat till surf vilket är extra roligt. Båda två skötte sig väldigt bra och dom var, eller ja speciellt Ice, pigga och glada. Så kul att ta hand om ponnyer!

Mitt påsklov hittills

Vi köpte med oss mat från frasses och åt på surf | En glad TT i solskenet | Skulle ta en fin bild med Csodas men han bet mig i ansiktet hela tiden istället (obs för ful bild) | Fruktsallad!
 
Ja ungefär så har mitt lov hittills sett ut. Jag har varit i stallet varje dag hittills och så lär det även fortsätta lovet ut. På fredag och lördag ska jag ta hand om Ice och Bambi igen så vi håller tummarna för fint väder. Älska lov!

Jobb

Den första av två jobbdagar avklarad, jobbade med Ebba och det mesta har rullat på bra. Hoppas på lika fint väder imorgon! Nu väntar sängen så jag kan ta igen lite sömn.

Fredag och lov!

Åt frukost på skolan idag med Frida! Dagens enda lektion och nu är det äntligen påsklov.
 
Sen for vi hem till mig för att göra bort ännu mer plugg, vi köpte pizza och åt en massa gott. 
 
Jag ska jobba hela helgen så det känns lite tungt, men samtidigt så är det kul att spendera tid i stallet med hästarna! Tycker verkligen om mitt jobb.

Waynes

Idag gjorde jag bort ett historieprov, sen for jag ner på stan med Frida och Elvira. Fikade på waynes och köpte lite småsaker. Nu blir det stallet och ridning!

Lusen 9/4


Igår red jag Lusen och vi övade på öppna längs spåret och medellinjen. Det gick helt okej faktiskt, han har blivit riktigt duktig på att lyssna och slappna av och han försöker även om han inte riktigt förstår ibland. Han skötte sig bra i stort sett hela tiden, han tjurade i galoppen och ville inte korta ihop sig. Sen en gång vände han rumpan ut mot väggen och kickade haha, men han är så söt så man kan inte bli sur på honom. 
 
Den 21 april är det dressyrtävling igen och jag ska vara med på Lusen i en LC:1, så roligt!

Finlunch

Idag var det en ganska ovärd skoldag, har gjort i stort sett ingenting. Vi åkte hem till Frida på lunchen och gjorde bananpannkakor med hallon och choklad, väldigt gott! Ska få i mig lite mat och sen byta om lite snabbt, sen blir det stallet för en dressyrlektion! Förhoppningsvis får jag Lusen igen.

Vad jag köpte idag

Jacka från vila | Jacka från gina tricot
 
Jackan till vänster är alltså den jag blev kär i, den andra kändes somrig och fräsch. Köpte även ett par jeans och två skärp som inte finns med på bilden. Nöjd!

En riktigt bra tisdag

Frida kom hit efter skolan för att få bort lite skolarbete. Så skönt att få det bortgjort! 
 
Var ner på stan en sväng också och fick med mig en hel del, sved i plånboken men välbehövliga saker iallafall. Bland annat en jacka som jag totalt kärade ner mig i när jag var i Stockholm men jag var ändå osäker på om jag skulle köpa den. Men idag blev den min! Lägger upp någon bild senare. Nu ska jag snart äta middag för att sen kanske ta en premiärtur på moppen till surf. Kallt ute men vad gör det?

Stockholm

I helgen har jag varit i Stockholm. Jag fick övningsköra på vägen dit, hade som mål att ta mig till Övik men fortsatte ända till Sundsvall! Fick dessutom träna på omkörningar under tiden så det var roligt.
 
Har haft en väldigt härlig helg med soligt väder. Klagar verkligen inte!
 
 

Världens finaste Kate

Igår hade vi hoppning och jag fick rida Kate igen. Vi hoppade en bana utan krångligheter. Räcke på långsidan, räcke snett igenom, oxer snett igenom och så en kombination på andra långsidan. Det gick bra och Kate kändes pigg och glad, hon är så rolig att rida! I början av lektionen var hästarna lite för busiga och lite väl glada vilket resulterade i att en tjej blev avkastad två gånger inom loppet av en kvart typ. Förstår varför dom har tagit bort krafften från ridskolehästarna nu när vårkänslorna börjar komma tillbaka till dom... 
 
Lektionen gick iallafall bra och jag är nöjd. Fina Kate!

Lusen

Som jag hoppades på så fick jag Lusen, han hade gått två pass innan så jag förväntade mig en riktigt dryg lus och ett mördarpass för min kropp på hästryggen haha. 
 
Men turligt nog var han på sitt bästa humör och gjorde allt utan att protestera. Jag hoppas det inte var en engångsföreteelse då han var så himla rolig att rida. Från att förut knappt kunna galoppera till att galoppera på en 15 m volt i flera minuter! Till och med sluta på diagonalen kunde vi göra. Kanske det blir en LA debut för oss ;) eller inte!

2/4

Min frukost, så gott.
 
Sitter på historian nu, slutar efter lektionen men ska stanna på skolan och göra klart engelskan. Resten av eftermiddagen kommer också bestå av plugg innan jag åker till stallet senare ikväll och rider. Troligtvis ska jag få rida Lusen igen om han går på vår lektion, som jag längtat!

Tre saker

♦ Jag har hicka väldigt ofta, alltså väldigt ofta. Vissa veckor kan jag ha det två gånger per dag, men det går i perioder. Kan inte heller hicka särskilt smidigt då det oftast låter ganska högt, haha.
 
♦ Jag sover med en kudde under bäddmadrassen på sängkanten eftersom jag inte vill ramla ner från sängen. Ramlade ner en del när jag var mindre, är inte säker på om jag behöver den längre men det är väl en vanesak! Tycker om den iallafall.
 
♦ Jag ääääälskar att tävla haha. Förut var jag väldigt nervös men nu tycker jag bara att det är roligt, kan gå flera veckor och längta!
 
 

En bra tisdag

 
Idag har det varit en produktiv dag! Slutade skolan redan vid 1, följde med Frida och Gabriella då dom skulle köpa vs bodysplash, sen for jag ner på stan och gick runt där ett tag. Fick med mig ett par jeans, nagellack och två par skor hem. Ett par ballerina och ett par rosa vanliga skor som jag ska ha i stallet, haha. 
 
For hem och städade rummet, har pluggat lite svenska och nu ska jag ta ett träningspass innan jag blir för trött. Imorgon är det ridning igen och jag är löjligt taggad som vanligt. 

RSS 2.0