Fredag

Äntligen är det fredag igen! Inte en dag för tidigt, haha. Igår storstädade och julpyntade jag mitt rum, skönt att ha gjort det men det är fortfarande lite som ska fixas när jag kommer hem idag. Sen ikväll ska jag till stallet för att hålla i en julshowsträning, det börjar verkligen dra ihop sig lite nu men det känns faktiskt bara bra. Än så länge ;)
 
En gammal bild som jag hittade.

Nix

 
Igår hade vi hoppning och jag fick Nix. Hade väldigt svårt att hitta knapparna från början och han tog till alla knep för att inte hoppa när han kände att jag inte var riktigt med. Men det gick bättre sen när vi kommit igång lite. Vi hoppade lite banhoppning och en trekombination. När jag red Nixon i hoppgruppen förut var trekombinationer bland det läskigaste både jag och han visste, så det var skönt att få ta sig igenom det några gånger med en sån trygg häst som Nix. Han är lite som en farbror, en riktig läromästare. Fina häst!
 

Fem fyra tre två ett

5 saker jag älskar
Hästar (såklart, haha), att resa, mina vänner, min familj och mat i alla dess former.

4 saker jag tycker mindre om
Skolarbete, tråkiga människor, att stressa och insekter/smådjur.
 
3 saker jag är bra på
Lära mig saker typ inför prov och så, sova och skjuta upp saker.
 
2 platser jag vill bo på
Australien och New York, lääätttttt.
 
1 rolig sak med sommaren 2013
Den absolut roligaste saken på hela sommaren var när jag och Frida jobbade på Nolia! 
 

Min helg

I fredags for jag till Frida med Gabriella och Elvira och såg på idol. Vi åt mycket gott och fick även en väldigt rolig video när vi skrämde vettet ur Elvira!
 
I lördags så var jag hos Rebecca och åt middag. Mycket trevligt och det var väldigt länge sen sist!
 
Igår så var jag först på surf för att träna på dansen till julshowen. Blev än en gång påmind om att jag inte är skapad för att dansa, smidig som ett kylskåp om inte värre. Men men, det ska nog gå bra!
 
Sen på kvällen blev det bio med Frida, Gabriella, Linda och Elvira. Vi såg Catching Fire, och herreeee vilken film. Det borde vara olagligt att en film slutar sådär, haha. Nästa film kan gärna komma typ nu helst.

Snart helg!

Sitter på veckans näst sista lektion och gör inte särskilt mycket. Det känns så otroligt skönt att det är helg snart! Ikväll blir det idoltittande med Frida, Gabriella och Elvira. Ska nog bli kul! Ska försöka ta med kameran om jag kommer ihåg haha, har inte fotat på länge nu.
 
Bjuder på en fin bild på en fin vän!
 

Csodás

 
Igår red jag fina Csodás, vi hade dressyr. Sist jag red honom var han allmänt pigg och virrig, han var lite överallt och ingenstans. Men nu var han helt annorlunda, avslappnad och lyhörd. Han är sååå himla fin och jag dör lite av hans galopp. Vi jobbade lite på volterna och sen hade vi galoppfattningar från skritt. Han blev lite väl taggad då men det blev några riktigt fina fattningar!

Lusardo

 
Igår red jag Lusen och det gick faktiskt ganska bra! Vi hade öppna som sen övergick till lite sluta, men det senare tyckte han var lite för krångligt. Men han var duktig ändå! Han kändes pigg och glad, protesterade bara lite i början när vi skulle gå på en volt från början. Och i slutet kunde vi galoppera runt spåret ända tills jag bröt av, haha.
 
Fina, fina Lusen!
 

Onsdag

Sitter på skolan och har världens hål, har min sista lektion om en timme ungefär och slutar 15.40. Sen ikväll blir det stallet som kommer bli hur kul som helst, känns som att det var länge sen jag red fast det var i torsdags. Förhoppningsvis får jag Lusen igen så jag får känna lite hur han är med sadel på, och kunna rida lite mer ordentligt.
 
 
 

Världens finaste kille

 

Saker jag ser fram emot

♦ Julshowen! Förra året var det lite kaos på gränsen till omöjligt, men i år känns det mycket bättre och det känns bara så himla roligt.
 
♦ Julen, och allt som hör till. Julafton, jullov, snö... behöver jag säga mer?
 
♦ Tanzania. Åh herre vad roligt det ska bli, förberedelserna håller på för fullt med vaccinationer och sånt. Det här kommer bli så gryyymt!
 
♦ One Direction, två konserter i början av sommarlovet. 4 dagar i Stockholm med fina vänner, och så toppar vi det med Gröna Lund!
 
♦ Skoter!! Eftersom att jag är borta under sportlovet så vet jag inte när jag kommer få köra. Det blir iallafall under påsklovet men det är så otroligt lång tid kvar tills dess!
 

I lördags

 

Så glad

Äntligen helg och mina helvetesveckor är över! Fatta hur underbart bra jag mår, haha. Nu tänkte jag iallafall berätta lite om det roliga som vi får vara med om, nu verkar allt vara mer eller mindre bestämt och jag är taggad till tusen.
 
 
Jag ska nämligen åka till Afrika med några från klassen! Närmare bestämt Tanzania, den 25 februari åker vi och är borta i ungefär två veckor. Det kommer bli otroligt roligt och spännande. Vi ska bland annat besöka skolor och barnhem, åka på safari, bada vid vattenfall och så. 
 
Det känns så himla kul och det är verkligen inte lång tid kvar!

Lusen

Igår så slutade jag 11 nån gång, när jag hade gjort nk-provet. Åkte direkt med Jessica till surf och var där hela dagen och kvällen.
 
 
Fick rida Lusen på ridningen. Vi skulle rida barbacka och ha lite bogen in och så. Han var ruskigt rolig att rida och var väldigt fin! Han är ju lite envis och så men jag gillar honom! :) Var lite nervös för jag vet att han brukar sparka bakut om man lägger på spöt, så jag var beredd på att flyga av eftersom vi red barbacka. Men det gick bra och han sparkade bara lite i slutet, och det blev ingen flygtur för mig haha.
 
Idag har vi en lektion mellan 13-14 så det blir lång sovmorgon för mig med andra ord! 

Find the dog

 

Härliiiigt

Ja vad ska man säga. Har levt i ständig panik dom senaste dagarna. Haha nej men jag har gjort bort de 3 absolut jobbigaste proven hittills den här terminen, det känns otroligt skönt och hittills har jag fått veta att jag klarat 2 av dom. Sköööönt!
 
Förresten så har vi utvecklingssamtal den här veckan, hade mitt idag. Är ledig imorrn, slutar efter 10 nån gång på onsdag, och har en lektion klockan 13 på torsdag, Härlig vecka!
 
 

Har mått bättre

Idag har det väl inte varit någon jättebra dag om vi säger så. Gick hem tidigare från skolan för att jag mådde illa, och nu måste jag plugga till ett stooort prov som vi har imorgon. Och så lägger vi till huvudvärk och att det känns som att mitt ena ben ska ramla av på det, mår väl inte alltför bra.
 
Men mitt i allting jobbigt så kom även en väldigt rolig nyhet! Ska berätta mer om det när allt är bestämt, men än så länge så verkar det verkligen bli av! Så himla roligt.
 

Här är även en liten bild på alla prov och sånt (kommer säkert fler saker också) vi har kvar innan vi får gå på jullov. Ja, vad ska man säga?

NYC Christmas

 
Åhååhåhhhh vad jag skulle vilja åka till New York, särskilt nu när julen närmar sig. Någon som är på? ;)

Dressyrtävlingen

 
Nu så tänkte jag berätta lite om tävlingen i söndags.. :)
 
Red Nixon i en LB:1, det absolut roligaste programmet jag ridit hittills. Tidigare tävlingar har större delen av fokuset legat på att få honom att våga gå ut på spåret vid domaren, men det har väl inte gått så värst bra. Så när han inte brydde sig särskilt om domarbordet den här gången så blev känslan mycket bättre! Han blir fortfarande fruktansvärt seg, han liksom dör av lite så fort man kommer in på banan. 
 
Annars tycker jag att det mesta gick bra! Red ordentliga vägar (för en gångs skull haha) och han kändes mjuk även fast han var seg. 54 nånting procent och en fjärdeplats, klart bättre än vad det gått hittills!
 

Lite sådär härligt stel..

Haha, idag vaknade jag upp med en känsla av att ha blivit överkörd av långtradare och nertrampad av elefanter typ. En kombination av att ha blivit omkulldragen i hagen (av en miniponny, haha), ridit Fille barbacka i onsdags och ridit en stor och väldigt fin häst igår, Csodàs. Han var hur stark som helst och det känns i armarna idag.
 
Så med andra ord blir det en väldigt lugn dag! Ska ta itu med historian och matten som jag har prov i nu när skolan börjar igen..
 
 

RSS 2.0