Ändring

Förresten så löste det sig med vårt inställda flyg från Tanzania. Vi ska helt enkelt stanna en natt till, i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Ska bli riktigt spännande hoppas jag, det ska bli kul att få besöka ett till land. 
 
Resan till Tanzania ser ut såhär; Umeå - Stockholm Arlanda - Rom - Etiopien - Kenya - Tanzania. Som ni ser så blir det en hel del mellanlandningar, jag som är mest rädd för själva landningen kommer få det tufft med andra ord haha. 

Bland det bästa som finns

Satt nyss och kollade på en massa bilder och halkade in på bilder från fjällen. Jisses vad sugen jag blev på att köra skoter! Allvarligt.

Mindre än en månad kvar nu

Gjorde bort ett nk-prov idag, jag var extremt dåligt förberedd men jag tycker att det gick bra ändå. Annars har dagen bara rullat på, sov dåligt inatt så jag har varit frånvarande i huvudet, helt snurrig typ haha. Gick ner på stan efter skolan och köpte lite hårprodukter och andra småsaker. Börjar sakta men säkert bocka av saker på min inköpslista inför resan. Skönt! 
 
 

Lördag på SURF

 
 
Bambino.
 
Idag har det verkligen varit en heldag i stallet! Började med att rida Bambi, han var mycket mer avslappnad nu än när jag provade rida honom sist. Det var kul och han var väldigt fin.
 
Ice Queen.
 
Sen red jag Ice, även hon var väldigt fin. Hon påminner lite om Lusen faktiskt, fast hon är lite finare då ;) 

Ridningen den här veckan

I onsdags fick jag rida Kate, eftersom så många ponnyer inte kunde gå lektioner. Vi hade lite rakriktning och bakdelsvändningar, hon var jättefin och i stort sett allt gick bra. Fina, fina Kate!

 
I torsdags fick jag rida Aria, vi hade markarbete med både trav- och galoppbommar. Vi skulle galoppera på en volt med galoppbommar, det gick bra ibland men det är fortfarande svårt att se avstånden på storhäst haha. Ibland blev det lite stort och jisses vad jag inte hängde med. Annars var Aria väldigt fin, det var ett bra tag sen jag red henne så det var roligt!

Underbara fredag

Steg upp imorse efter 7 någon gång, struntade i att sminka mig och for till skolan för att ha dagens enda lektion. Så härligt! Klagar verkligen inte om vi säger så.
 
For ut och övningskörde med mamma, det var ett bra tag sen jag gjorde det så det gick väl inte jättebra i början. Efter ett tag gick det däremot bättre och jag började kunna hitta dragläget, så då körde jag till surf där jag hoppade av. Red Fille en stund i ridhuset, för någon vecka sen var han lite konstig, han skenade och bockade av barn. Idag skulle vi kolla om han betedde sig som vanligt eller om han fortfarande var konstig. Som tur var kändes han som vanligt!
 

Är kvar på surf, ska träffa Josefine och Emelie och få veta hur jag ska göra med ponnyerna. Ikväll väntar chokladfondue med Evelina, Elvira, Jessica och Ebba!

Stallet ikväll

Veckans längsta dag! Tjoho. Var inte dåligt trött imorse när jag vaknade, det kommer bli en tung dag helt enkelt. Efter skolan så åker jag till stallet, ska äntligen få rida igen. Det känns som att det var väldigt länge sen nu, även om det bara var i lördags haha. Jag hoppas på att få rida Lusen så vi kan jobba lite på det som gick snett på tävlingen, men egentligen kan jag väl rida vem som helst. :)
 

En bra dag helt enkelt

Slutade redan vid 12 idag. Hade glömt bort att vi inte hade någon nk så jag blev glatt överraskad, haha. Gjorde bort historieprovet och for sen ner på stan med Frida. Hade tänkt att åka till surf med Evelina och Ebba men det blev inte av, tror att vi ska åka lite tidigare imorgon istället. Ikväll blir det en väldigt tidig kväll då jag behöver ta igen lite sömn.
 
En bild från jullovet då vi gick genom skogen från Innertavle till Yttertavle.

Måndag

Bättre start på veckan kunde jag ju ha haft. Var hemma idag då jag inte kände mig särskilt kry. Har passat på att vila upp mig extra mycket och sett till att få en massa saker bortgjorda, bland annat lite plugg. Imorgon kör vi med nya tag helt enkelt!
 
 

Tävling med Lusen

Var så extremt otaggad på att tävla, Lusen hade varit så dryg på lektionen innan tävlingen så jag höll på att stryka mig. Beslöt mig för att vara med ändå och såg det mer som en träning. 
 
Tänk vilken tur att jag var med ändå! Lusen är den absolut roligaste ponnyn som jag tävlat, någonsin. Han var så otroligt fin på framridningen och folk kom fram och sa att han såg fin ut! Det var så roligt, och humöret var på topp när jag skulle in på banan. 
 
Överlag skötte han sig absolut över förväntan, han var väldigt fin genom hela travdelen och bjöd framåt. När vi däremot skulle fatta galopp körde det ihop sig, tror att vi fick totalt 2 galoppsprång på hela programmet. Men jag sket i det och red vidare, han var så himla fin annars så jag brydde mig inte speciellt. Fastän vi fick hela fyra nollor så fick vi 51% och en rosett! 
 
Fina fina Lusen!

Söndag

Åkte till stallet idag vid lunchtiden ungefär, provade att rida Josefine och Emelies ponnyer som jag ska ta hand om nästa helg. Två superfina ponnyer, Bambino och Ice Queen. Ska bli roligt!
 
Har lagt mig i sängen nu och ska se på någon film.
 
 

Tanzania på hjärnan

Idag fick jag hem lite saker jag beställt från hm. Bland annat ett par chinos och ett par träningsshorts, kläder till Tanzania helt enkelt. Lite småjobbigt att det kommer vara så sjukt varmt där men att man ändå måste ha ganska mycket kläder på sig. Hade väl helst gått runt i bikini, haha. 
 
På tal om resan så har det kört ihop sig rätt ordentligt. Vårt plan hem från Tanzania har blivit inställt så vi ska försöka lösa det så snabbt som möjligt!
 

Bättre schema

Dagens frukost, så gooottt!
 
Idag är det tisdag igen och helgen närmar sig med stormsteg. Vet inte om jag berättat det förut, men vi har iallafall fått göra om vårt schema så vi får långhelg! Jag har endast en lektion på fredagar och vi ska få jobba hemma de flesta lektioner då, så då tar vi helt enkelt helg på torsdagar! Eftersom vi läser ett ämne mindre den här terminen blir det inga förändringar dom andra dagarna heller, så det blir lite win win situation för oss :)

Måndag morgon

Det var ett under att jag ens kom ur sängen imorgon, känner mig sjuk och det känns så himla jobbigt. Funderar lite på hur jag ska göra inför Tanzania, jag har så känsliga trumhinnor och att flyga när jag är förkyld = inte särskilt trevlig upplevelse. Får helt enkelt försöka kurera mig och göra det bästa av det.
 
 

Snart är det äntligen dags!

Ja alltså vad ska jag säga! Nu är det inte lång tid kvar alls. För tillfället håller vi på att skicka in ansökan om visum, samla in olika saker vi kan skänka osv. På fredag tar jag min sista vaccinationsspruta och sen ska vi bara hämta ut malariatabletterna. Herregud vad roligt det här kommer bli!

Mónika

Fick rida Mónika igår även om hon var den enda hästen jag inte ville rida. Så ja jag var väl inte speciellt taggad men tänkte ge henne en till chans. Hon var lite likadan som hon var förra veckan, kastade sig undan från väggen när man försökte gå ut i hörnen och blev allmänt spänd lite då och då. Dock så kändes hon lätt i handen och var ganska fin från början. Sen tjurade hon ihop och ville inte gå fram överhuvudtaget, så nej jag är inte speciellt nöjd över gårdagens lektion. Vissa hästar passar man helt enkelt inte med! 

Mot surf

Helt okej skoldag idag! Dock har det blivit för lite sömn de senaste nätterna så jag la mig i sängen när jag kom hem och sov någon timme. Väldigt skönt och välbehövligt! 
 
Ska snart fara till stallet för att rida. Hoppas lite på att få rida Csodás men kan egentligen rida i stort sett vem som helst. Det är kul att testa runt lite eftersom att vi inte har ridit storhäst så länge!
 

Fina Lusen

Fick rida Lusen igår, skulle egentligen ha Rocky men jag och Ebba bytte. Vi hade en övning där vi skulle öva på att hålla hästarna raka. Lusen var svettig redan innan jag satt upp så jag kände direkt att det inte skulle bli särskilt lätt. 
 
 
Från början var han lite smådryg och ville inte gå fram, sen gick det bättre och han blev jättefin. Sen skulle vi lägga till en galoppvolt i övningen och då blev mer eller mindre allt kaos. Till slut skippade jag övningen helt och fokuserade på att få honom att bjuda framåt och sen försöka fatta galopp. I slutet galopperade vi på stora mittvolten och då blev han jättejättejättefin, bjöd framåt och sökte sig neråt. Då gav jag mig och skrittade tills de andra slutade också. 
 
Har anmält mig till en dressyrtävling den 18 januari. Ska rida Lusen i en LB:1 och det kan verkligen gå hur som helst. Spännande ska det bli iallafall!

RSS 2.0